Svi ukućani će ih voleti
Testo:
1 kocka svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
2 dl ulja
4 dl mleka
800 g brašna
1 žumance
3 kašike mleka
3 kašike šećera u prahu
150 g margarina za kolače
po potrebi džem od jagoda
Priprema:
U 2 dl mlakog mleka razmutiti kvasac sa šećerom i ostaviti da nadođe. U vanglicu sipati brašno i napraviti udubljenje dodati so, nadošao kvasac, ostatak mleka i ulje. Zamesiti glatko testo. Testo ostaviti da naraste.
Naraslo testo premesiti i podeliti na 4 jufke. Jufku rasklagijati i iseći 8 trouglova. Staviti po kašičicu džema i umotati u kiflu. Ređati kifle u tepsiju koju smo obložili pek papirom. Uraditi isto i sa ostale tri jufke.
Kuflice premazati mešavinom žumanceta i mleka i na svaku kiflicu staviti parce margarina. Peći kiflice na 200°C. Pečene kiflice posut šećerom u prahu.