recept dana

NAJUKUSNIJI DOMAĆI RATLUK JE PRED VAMA: Za ovu poslasticu vam neće biti potrebno mnogo vremena!

Miris domaće kuhunje

foto: Shutterstock, Shutterstock

Sastojci:

 

1100g šećera

1300ml vode

190g skrobnog brašna

1/2 limunovog soka

ekstrati,boja,bademi,orasi,kokos po želji

150g šećera u prahu

100g gustina

 

Priprema:

 

Ukuvajte 400ml vode sa ukupnom količinom šećera.

 

Dakle sirup kuvajte 15 minuta , mora ispasti 1/3 tečnosti. Kada je gotov sklonite ga s vatre.

 

Ostatak vode promešajte sa gustinom, stavite u što širu tepsiju ,ulijte sirup dobro promešajte i ukuvajte.

 

E sada sledi najbitnija faza u izradi ratluka.

 

Ovaj postupak ukuvavanja traje najmanje sat vremena. 

 

Najbitnije kod ovog postupka je da ta smesa izgubi što više vode, a da vam se ne zapali.

 

Dakle vrlo brzo će se smesa zgusnuti i biće gustoće kao recimo puding.

Vi smanjite vatru na srednje jaku i krčkajte povremeno mešajući.