dar prirode

Poštovaoci AJURVEDE se kunu u ovaj recept: Čaj od poznatog ČISTAČA OTROVA otklanja simptome upornih urinarnih infekcija

0

Upala mokraćne bešike je jako nezgodna, bolna i neprijatna situacija koju se često vraća i teško može da se iskoreni.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Zapaljenje mokraćne bešike je česta pojava koju karakteriše snažan nagon za mokrenje i bol i peckanje koje ga prate. Ovim infekcijama su sklonije žene zbog kraće mokraćne cevi.

 

Najčešći uzročnik je uporna bakterije Ešerihija koli koja se uvek vraća iznova i stvara nove probleme.

 

Ajurvedska medicina smatra da do upale bešike dolazi zbog neuravnotežene ishrane i stila života. Toksini koji zagrevaju mokraćne kanale umanjuju odbrambene funkcije organizma i tako dolazi do upale.

 

Pored terapije koje se morate pridržavati, možete probati i neka alternativna rešenja koja nudi još stara indijska narodna medicina. Pijte puno vode (običnu pročišćenu ili izvorsku vodu), kokosovu vodu i čaj od šipka za ispiranje bakterija iz mokraćnog trakta. Izbegavajte konzumaciju alkohola, kafe, gaziranih pića i začinjene hrane.

 

Postoje biljke koje uništavaju bakterije i jačaju organizam, a neke od njih su rusomača, smirna, čičak, zova, beli luk, borovnica, medveđe grožđe (uva ursi), vratić.

 

Korijander
foto: Shutterstock/KatyaPulina

Tradicionalni indijski lek koji pomaže kod upale mokraćne bešike je i čaj od korijandera, za njega je i klinički dokazano da ubija bakterije. Sve što vam je potrebno su dve kašike korijandera u prahu ili njegove cele semenke i jedna šoljica vruće vode. Pomešajte i ostavite pet minuta da odstoji pa popijte topli napitak dva puta dnevno.

 

Ovo će dosta pomoći u prevenciji, ali i u olakšavanju simptoma, kao i u zausatvljanju upornih bakterija koje se uvek vraćaju u urinarni trakt.

 

 

makonda-tracker