DA LI VAM SE NEKAD DESILO?

2 trika koja provereno rade: Kako NAJLAKŠE da izvadite riblju kost koja vam se zaglavila u grlu?

0

Riba je jedna od najzdravijih namirnica, a veliki broj ljudi koliko je voli, toliko se plaši da je jede zbog iritantnih koščica.

foto: wideonet/Shutterstock
foto: wideonet/Shutterstock

Mnogi se ni ne usuđuju da jedu ribu upravo zbog koščica koje mogu napraviti veliki problem ukoliko brzo jedete ovu namirnicu. Postoje neka pravila za jedenje ribe, međutim ako nemate strpljenja, ni ne pokušavajte.

 

Ribu morate jeste polako, uz čašu vina na primer i potrebno je da svaki zalogaj očistite i od najmanje koščice.

 

Ako vam se ipak desi da promakne neka koščica i zastane vam u grlu, obavezno progutajte koricu hleba koja će "poneti" sa sobom koščicu gde će je dalje želudačni sokovi brzo rastvoriti.

Moguće je da ni korica hleba ne pomogne, pa u tom slučaju isprobajte trik sa limunom. Izrežite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost.

 

Podsetimo, riblje meso se preporučuje dva puta nedeljno zbog svojih blagodeti. Riba obiluje omega-3 masnim kiselinama, proteinima, mineralima, antioksidansima i vitaminima i zdravija je alternativa ako uživate u ukusu mesa.


Kada se postavi pitanje koja riba je najzdravija, obično se pomisli na losos, ali zapravo postoji jedna koja pruža više čak i od njega. U pitanju je — skuša.

 

 

makonda-tracker