probajte već danas

KARBONARA za manje od 10 minuta? Moguće je! Trik Gordona Remzija na brzu pripremu svačijeg omiljenog sosa

0

Kako se pravi karbonara? Brže i jednostavnije nego što možete da zamislite, pred vama se može naći omiljeni italijanski sos, i to ukusniji nego ikada ranije!

Karbonara sos jedno je od italijanskih jela za koje je Gordon Remzi pravi majstor!
Karbonara sos jedno je od italijanskih jela za koje je Gordon Remzi pravi majstor!foto: Nelli Kovalchuk, Shutterstock

Kuvar Gordon Remzi na društvenim mrežama je poznatiji po svojim duhovitim opaskama, nervozi i netrpeljivosti kada se nađe pred lošim kuvarom i nezgodnom temperamentu.


Ipak, jedno je sigurno: on je čovek koji ume s hranom i čovek koji nije bez razloga zaradio milione u kuhinji.


Zato ni ne iznenađuje što je pre nekoliko godina pretio da "obori internet" snimkom na kom pravi karbonara sos za manje od 10 minuta.

 

Ovaj snimak do danas je pregledan više od 6,5 miliona ljudi na YouTube-u, a evo i u čemu je njegov trik.

 

Gordon Remzi izaziva oprečna mišljenja, ali za njegove recepte svi imaju samo reči hvale
Gordon Remzi izaziva oprečna mišljenja, ali za njegove recepte svi imaju samo reči hvalefoto: EPA/NIC BOTHMA


Sastojci:
(za jednu osobu)

 

  • slanina ili pančeta
  • špagete
  • 2 žumanceta
  • 2 pečurke
  • 2 čena beli luk
  • 1 ljuta paprika
  • malo smrznutog graška
  • 180 g kisele pavlake
  • parmezan
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun

 

Karbonara sos jedno je od italijanskih jela za koje je Gordon Remzi pravi majstor!
Karbonara sos jedno je od italijanskih jela za koje je Gordon Remzi pravi majstor!foto: Gordon Ramsay, Youtube Printscreen

Priprema


Prokuvajte dobro vodu i ubacite špagete.

 

U dubljem tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte sitno iseckanu slaninu i pobiberite. Potom iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini. Takođe dodajte pečurke isečene na listiće, manju ljutu papriku sitno isečenu i malo graška.

 

U posudi u kojoj ste odvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku. Sve to lepo sjedinite i dodajte malo vode, pa opet promešajte.

 

Zatim uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i ostalim sastojcima. Kada su špagete gotove procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima. Promešajte lepo i dodajte smesu sa žumancima. Opet promešajte. Kuvajte kratko tako i špagete su gotove.

 

Pogledajte kako Gordon Remzi pravi karbonara sos za testeninu.

 

 

makonda-tracker