Ukoliko ih sami napravite, sigurni smo da kupovne više nećete ni pogledati.
Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.
Sastojci:
2 velika jajeta
200 g brašna tip 40 (može i obično)
Priprema:
Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.
Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice.
Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.
Ukoliko želite da napravite i karbonara sos, evo recepta.
Sastojci:
1 jaje + 2 žumanca
malo slanine
parmezan
1 čen belog luka
Priprema:
U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu. Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte. Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja. Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom. Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.