icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

NE TROŠITE NOVAC NA KUPOVNO TESTO: Uz ovaj recept napravite sami TALJATELE i karbonara sos!

Podeli:

Ukoliko ih sami napravite, sigurni smo da kupovne više nećete ni pogledati.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Priprema testa i karbonare ne zahteva puno vremena, jedino što će razvlačenje testa biti malo teži posao, ali vredi.

 

Sastojci:

 

2 velika jajeta

200 g brašna tip 40 (može i obično)

 

Priprema:


Pomešajte ova jaja i brašno i umesite testo. Pokrijte ga providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata.

 

Premesite testo na pobrašnjenoj površini i oklagijom rastanjite baš tanko u obliku pravouganika. Presavijte po dužini i onda isecite trakice.

 

Sada razdvojte trakice i stavite taljatelje da se skuvaju.

 

Karbonara, Pasta
foto: Profimedia

Ukoliko želite da napravite i karbonara sos, evo recepta.

 

Sastojci:

 

1 jaje + 2 žumanca

malo slanine

parmezan

1 čen belog luka

 

Priprema:


U tiganju na malo maslinovog ulja propržite seckanu slaninu. Jaja i žumanca dobro umutite i dodajte parmezan, pa promešajte. Zatim u slaninu dodajte sitno seckan beli luk i taljatele. Promešajte i sipajte jaja. Isključite šporet i kuvajte par minuta na isključenom. Ne preterujete da se jaja ne bi skuvala, kratko ostavite na vreloj ringli i odmah sklonite.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...