kuvajte sa poznatima

Ona nije samo glumica, već i sjajna domaćica: Lepa Lejla otkriva stari turski recept za kebab koji se ne pravi na roštilju (FOTO)

0

Ko kaže da se za turski specijalitet mora raširiti roštilj? Lepa turska glumica otkriva svoj recept za najukusniji obrok koji ćete ikada probati. 

 

A post shared by Seda Bakan Erel (@sedabakan) on

 

Bugu kebab

 

Sastojci (za 3 osobe):

 

350 g dana seckane teletine ili nekog drugog mesa (može i piletina)

1 kašičica paradajz pirea

1 krompir srednje veličine

1 glavica luka

2 paradajza

1 veća sveža paprika

1 kuvana šargarepa isečena na kockice (po želji)

1 šolja kuvanog graška (po želji)

3 čena belog luka

2 kašike maslaca

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

1 kašičica mlevene paprike

Za posipanje:

100 g rendanog kačkavalja

 

Priprema:

 

Luk i oljušten krompri iseći na kockice, papriku očišćenu od semena na šire trake. Beli luk i paradajz narendati.

 

U šerpi zagrejati maslac i maslinovo ulje, dodati iseckano meso pa ga proržiti da porumeni. Nakon toga meso izvaditi i na istoj masnoći propržiti luk, beli luk i papriku. Vratiti meso pa dodati kockice krompira. Sve dobro izmešati i malo prodinstati, na kraju dodati paradajz pire i rendani paradajz pa lepo izdinstati. Po potrebi može se dodati malo vode (trećina čaše).

 

 

Kad meso omekša, dodati začine, skinuti sa šporeta i ostaviti 5-10 minuta na sobnoj temperaturi da se malo odmori.

 

Nakon toga meso posuti rendanim kačkavaljem (ili nekim drugim tvrdim sirom) i desetak minuta zapeći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ko voli, meso prvo može preliti bešamel sosom, onda posuti sirom i zapeći. Servira se vrlo toplo.

 

Piše: Milena Ranisavljević

makonda-tracker