Evo kako da spremite omiljeno jelo turskog glumca...
Markantni Burak Ozčivit, poznatiji kao Bali-beg iz serije "Sulejman Veličanstveni" pravi je miljenik dama, a ovo je recept za njegovo omiljeno jelo - adnana kebab, piše Lepa & Srećna.
Priprema:
Meso očistiti od mogućih žilica i iseckati veoma sitno, da bude kao malo krupnije mleveno. Na isti način iseći i salo. Meso i salo pomešati, dodati so, alevu papriku, biber i beli luk po želji, pa mesiti dobrih desetak minuta. Meso pokriti folijom i ostaviti u frižideru da se odmori preko noći.
U slučaju da se nema toliko vremena, neka stoji najmanje jedan sat.
Meso potom još jednom dobro izmesiti, pa od njega uzimati komade veličine jajeta i njima obaviti drvene ražnjiće, ali tako da bude spljošteno, ni mnogo tanko niti pak debelo. Tako pripremljeno držati u frižideru do upotrebe, a može se peći na roštilji ili teflonu. Sevirati toplo, garnirano cveklom, salatom od prženog luka, začinjenim puterom, kiselim mlekom, krastavcima...