Otkrivamo

Obavezno predjelo svih svečanih trpeza: Kako da na najjednostavniji način spremite rusku salatu

0

Čak i ako u pitanju nije nikakvo slavlje, obradujte ukućane ruskom salatom koja se sprema lako. Priznajte, ova salata omiljeni je dodatak mnogim jelima...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150 g krompira


150 g šargarepe


150 g graška (može i zamrznut)


150 g kiselih krastavčića


200 g kuvane šunke (stišnjene)


300 g majoneza (light)


2 kuvana jajeta


kašika senfa


2 kašike limunovog soka


so


biber

 

Priprema:

 

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice, piše Stvar ukusa. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta).

 

Spolja blago hrskav, iznutra mekan: Trik za najukusniji pečeni krompir je veoma jednostavan

 

Šunku, kisele krastavčiće i kuvana jaja iseći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

makonda-tracker