Jelisaveta Seka Sablić u TV lica...kao sav normalan svet

1
U subotu 26. februara u 15 časova na Prvom programu RTS-a gost emisije TV lica kao sav normalan svet biće slavna glumica Jelisaveta Seka Sablić

Kako se ova glumica seća građanskog Beograda u kome je odrasla? Zašto je njena mama bila uverena da je posao daktilografa dobar izbor za nju? Kako je druga sa klase Dragana Nikolića uveravala da je važno da ostane u stalnom angažmanu? Šta joj je značio savet u Stefanovom odrastanju koji prenosi mladim mamama a glasi: Odmaknite se od klavira? Na ova i druga pitanja odgovara Jelisaveta Seka Sablić.

Glumica koja u svom maniru kaže da je bila popularna, a od kada je dobila Dobričin prsten je i slavna, na dan uručivanja ovog prestižnog  priznanja, dočekala je autorku emisije Tanju Peternek u kafani Kolarac. Ona je bilo mesto gde su se okupljali studenti Pozorišne akademije u vreme njenih studija i to je bio povod za razgovor o prvim ulogama, prijemnom ispitu i prijateljstvima. Dan je nastavljen u šetnji Knez Mihajlovom ulicom, a zatim na fotografisanju za novine. Dodela Dobričinog prstena u Ateljeu 212 bila je kraj dana i najslikovitiji zaključak, jer je Seka sa scene poručila: Baš je lepo biti Seka.

makonda-tracker