Reprize predstave Mire Furlan 10, 12. i 16. maja u Radionici integracije

0
Prvi dramski komad Mire Furlan Dok nas smrt ne razdvoji u kome igraju Anita Mančić, Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović i Miki Manojlović, koji je i režirao predstavu, na repertoaru Radionice integracije su 10, 12. i 16. maja od 19.30 sati.
Foto: Vladan Obradović
Foto: Vladan Obradović

Kostime je radila Jelisaveta Tatić, scenograf je Darko Nedeljković, a saradnik za jezik i scenski govor bio je Bogdan Diklić.

- Život ima tu nezgodnu osobinu da voli udariti, obično onda kad se tome najmanje nadamo. Čovek se toliko navikne na udarce da najčešce ne uspeva prepoznati poklon koji mu, retko i bez najave ponekad padne u krilo. Ja ovaj poklon prepoznajem i znam njegovu, za mene neprocenjivu vrednost. Poklon stiže od glumca i čoveka koji u mom životu ima izuzetno mesto i čiji mi je rad svojom dubinom i posvećenošću uvek bio i uzor i inspiracija. Ponosna sam i počašcena time da je upravo taj čovjek prepoznao ovaj tekst i odlučio mu podariti život.

Hvala, dragi Miki. Zahvalna sam i briljantnim glumicama Aniti, Jasni  i Jovani, kao i ostalim saradnicima Jelisaveti, Darku, Zoranu, Miroslavu, Vladi i mom prijatelju Diku, koji su tako velikodušno poklonili svoje vreme i svoj talent ovom projektu. Kad sam u zimu 1991. odlazila iz ove i one zemlje, stiglo mi je pismo anonimnog Beograđanina u kojem je dotični izrazio nadu u moj povratak u pozorište ovog grada. Pa evo me, tu sam. Sama ta činjenica je neka vrsta pobede. U to ime: živeli!- poručila je slavna glumica Mira Furlan.

- Pozorišni komad  Mire Furlan Dok nas smrt ne razdvoji je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljijh dramaskih pisaca dvadestog veka i početka novog milenija. Četiri lica našeg pisca:  Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi. Četiri lica su jedini mogući učesnici u Mirinoj drami. U njoj ne može imati svoje mesto još neko osim njih četvoro. U savremenoj, velikoj  drami je uvek tako, ni lice više ni lice manje. Kosmička misterija o najvećoj tajni uzroka  Sveta - ljubavi i nestajnja  dostojno pameti i talentu svih nas je istaživana  tokom procesa proba.

Nije prigodna, formalna moja zahvalnost izuzetnim glumicama  Jasnom, Anitom i malom - velikom Jovanom sa kojima sam imao čast da ljubav i nestajanje osvajam kroz uzbudljiv proces stvaranja ove predstave  od dana kada sam Mirin komad pročitao do večerašnjeg susreta sa publikom. Zahvalnost je iskrena a sreća velika. Pozorište kao naša predstava ne može biti čarobno bez čarobnjaka koje sam  tokom ovog procesa upoznao - kaže Miki Manojlović.

Ulaznice se mogu rezervisati preko sajta www.ticketline.rs ili putem call centra 011/2030-570.

makonda-tracker