Beatlemanija na Kolarcu

0
Povodom tridesetogodišnjice od smrti slavnog Džona Lenona, The Beatles tribute bend The Bestbeat održaće koncert u čast ovog umetnika na Kolarcu u četvrtak, 23. decembra od 20.30
foto: Aleksandar Zec
foto: Aleksandar Zec

S obzirom na to da je prošlo trideset decenije od tragične smrti Džona Lenona, umetnika koji bi danas imao sedamdeset godina, grupa The Bestbeat odlučila je da održi nastup posvećen njemu i sećanju na njegov rad.

Ovom prilikom The Bestbeat će po prvi put predstaviti kompletan opus grupe The Beatles. Program će biti po blokovima sastavljen kao presek kompletne karijere Bitlsa i po prvi put će uključiti i poslednji period rada najvećeg rock i pop benda svih vremena.

Grupa The Bestbeat je jedini pravi The Beatles tribute band u ovom regionu, a ujedno i jedan od najboljih i najvernijih The Beatles Tribute bendova u celom svetu. The Bestbeat izvode numere Bitlsa onako kako su ih i oni izvodili. Grupa poseduje originalne muzičke instrumente na kojima su i Bitlsi svirali i ista pojačala sa kojima su nastupali. Oni nastupaju u odelima koja su verna kopija odela liverpulskih buba, a na ovom koncertu će se čak tri puta presvlačiti.

Grupu The Bestpeat čini četvorka odličnih i jako poznatih i priznatih muzičara koja iza sebe imaju niz snimljenih albuma i veliki broj nastupa sa svojim matičnim bendovima, a nit koja ih u ovoj priči povezuje je neizmerna ljubav prema najvećoj grupi ikada – The Beatles. Zvučni deo priče i slaganje vokala kod ovog tribute sastava dovedeni su do perfekcije. The Bestbeat su nastupali na svečanom prijemu na kojem je specijalni gost bila Pamela Anderson, čiji menadžer, gospodin Peter Ašer je nekada bio deo čuvenog dueta Peter & Gordon čiji prvi veliki američki hit A World Without Love je potpisao duo Lenon-Makartni. Kada je čuo The Bestbeat, Peter Ašer ih je oduševljeno zamolio da nastupi sa njima, a bend je u roku od svega nekoliko sati skinuo pesmu i nastupio sa njim bez ijedne probe. Ovaj nastup najavila je Pamela Anderson, a Peter je obećao da će ceo događaj i priču o The Bestbeatu preneti Ser Polu Mekartniju lično.

Za koncert u čast Džona Lenona karte se u pretprodaji mogu kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 600, 800 ili 1000 dinara.

makonda-tracker