Jadnici premijerno na FESTu

0
Nesvakidašnji filmski spektakl Jadnici (Les Miserables) biće premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u u subotu, 23. februara u 22h, u Sava Centru. Narednog dana, 24. februara, zakazan je i reprizni termin za ovaj naslov u 11h, takođe u Sava Centru.
En Hatavej
En Hatavej

 Od značajnijih nagrada, ističemo da su do sada osvojili 3 Zlatna globusa, kao i prestižnu Bafta nagradu u čak 4 kategorije! Ovog vikenda saznaćemo koliko će Oskara osvojiti, od zasluženo nominovanih u čak 8 kategorija.

Režiju ovog impresivnog ostvarenja potpisuje Oskarom nagrađeni reditelj filma Kraljev govor, Tom Huper, a u filmu igraju Hju Džekmen, oskarovac Rasel Krou, En Hatavej, Amanda Sajfred, Helena Bonam Karter, Saša Baron Koen i mnogi drugi. Smešteni u 19.-vekovnu Francusku, Jadnici pričaju uzbudljivu priču o slomljenim snovima i neuzvraćenoj ljubavi, strasti, žrtvovanju i iskupljenju. To je večni testament izdržljivosti ljudskog duha. Džekmen igra bivšeg zatvorenika Žana Valžana, koga, posle prekršene uslovne kazne, nemilosrdni policajac Žaver (Krou) juri već decenijama. Kad Valžan pristane da se stara o Kozeti, mlađoj ćerki Fantine (Hetavej), radnice u fabrici, njihovi životi će se zauvek promeniti.

makonda-tracker