Linkoln, Hičkok i Falsifikator na FEST-u

0
Ovogodišnji FEST biće održan 41. put po redu i trajaće od 22. februara do trećeg marta, dok će posetioci ovog poznatog domaćeg filmskog festivala imati priliku da gledaju ostvarenja koja su u protekloj godini odnela najveći broj priznanja.
Foto: Linkoln, promo
Foto: Linkoln, promo

Festival će tradicionalno otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom, a ovoga puta to je Ljubav Mihaela Hanekea. Film je do sada osvojio i 4 nagrade BAFTA, kao i Zlatni globus, a nominovan je za Oskara u pet kategorija, uključujući one za najbolji film i režiju.

U glavnom programu ovogodišnjeg Festivala naći će se i Hičkok Saše Gervasija, Anđeoski deo Kena Louča, Ja i ti Bernarda Bertolučija, Na putu Valtera Salaša, U kući Fransoa Ozona, Najbolja ponuda Đuzepea Tornatorea, Nešto u vazduhu Olivijea Asajasa, Stoker Park Čan-Vuka.

Film sa najviše nominacija za Oskara, Linkoln biće prikazan u okviru programske celine Holivud

U okviru Panorame svetskog filma, premijerno će biti prikazani filmovi: Veliki majstor Vong Kar Vaja, Pored puta Zorana Lisinca, Kao neko zaljubljen Abasa Kiarostamija i Vađda Haife Al Mansur, a ostvarenja Kako sreća hoće i Kauboj deo su programa Evropa u Evropi.

Dokumentarni film S ljubavlju, Merilin naći će se na FEST-u među Izabranim dokumentarcima, dok će Festival zatvoriti film Falsifikator, najnovije ostvarenje Gorana Markovića.

makonda-tracker