iznenadićete se

Tek su ga dobili, a već OSTALI BEZ NJEGA: Evrovizijski pobednici MORALI DA PRODAJU trofej

0

Članovi benda Kaluš Orkestra zbog privatnih razloga morali da unovče statuu koju su osvojili kao prvoplasirani na Evroviziji. 

foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO
foto: EPA/ ALESSANDRO DI MARCO

Pobednici na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije ukrajinski bend "Kalush Orchestra", prodao je svoj pobednički trofej na aukciji za 900.000 dolara, a prikupljeni novac članovi benda su odličili da doniraju ukrajinskoj vojsci. Osvojeni kristalni mikrofon prodat je na aukciji na Fejsbuku koju je vodio ukrajinski TV voditelj Sergej Pritula.

 

Kaluš orkestra, Ukrajina, Evrovizija 2022, Evrovizija
foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia

 

Prikupljena sredstva biće iskorišćena za kupovinu bespilotne letelice PD-2, namenjen ukrajinskim oružanim snagama, koji uključuje tri drona ukrajinske proizvodnje i kopnenu kontrolnu stanicu — rekao je Pritula.

 

 

Prodaja se poklopila sa nastupom benda na dobrotvornom koncertu kod Brandenburške kapije u Berlinu, piše BBC. Član benda Oleh Psiuk iskoristio je koncert da pozove sve ljude da se "ne navikavaju na rat u Ukrajini", prenosi Mondo.

 

Ukrajina
foto: Youtube Printscreen

 

— Mislim da vesti o ratu uvek treba da budu na naslovnim stranama, dok ne dođe mir —  rekao je Psiuk.

 

Četvoromesečna ruska invazija na Ukrajinu odnela je hiljade civilnih života, primorala milione Ukrajinaca da pobegnu i pretvorila ukrajinske gradove u ruševine.

 

Ukrajina
foto: Youtube Printscreen

 

Moskva svoju operaciju naziva "specijalnom vojnom operacijom" koja ima za cilj razoružavanje Ukrajine i njenu zaštitu od fašista. Ukrajina i Zapad se slažu da je tvrdnja neosnovana i da je ovaj rat ničim izazvan akt agresije.

 

 

makonda-tracker