Mirko Kapisoda: Ne mogu da izgovorim da je moj sin ubica

Nazad na članak
Ostavite Komentar

PRAVILA KOMENTARISANJA

Zabranjeni su govor mržnje, vređanje na nacionalnoj, rasnoj ili rodnoj osnovi, vređanje ličnosti korisnika i osoba čija se imena pojavljuju na sadržajima portala, kao i upotreba vulgarnih reči. Svako korišćenje portala suprotno navedenom biće kažnjeno oduzimanjem prava korisnika na pristup portalu kome će pristup biti trajno ili privremeno uskraćen. Svako ugrožavanje lične i porodične bezbednosti korisnika portala, kao i lica čije se ime navodi u sadržaju portala, putem pretnji ili na bilo koji drugi način, nije dozvoljeno i svako takvo ponašanje može biti krivično gonjeno od strane nadležnih organa. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, predstavljanje u ime drugog pravnog ili fizičkog lica. Zabranjeno je pisati velikim slovima (Full Capslock).

Komentari i sadržaji koji se ne odnose na teme portala biće obrisani bez prethodne najave, a korisnicima koji pošalju takve komentare i sadržaje biće u više navrata onemogućen pristup portalu. Ukoliko korisnik smatra da je nepravedno kažnjen, ima pravo da kontaktira administratora.

Komentara: 60

D.J.

28-03-2010 17:41h
'Postovana gospodjo' Blanusa, imate li, kao 'majka dva odrasla muska deteta' osecaja i za zensko 'dete' koje je, bez obzira na ishod istrage, svakako zrtva? Ili zenska deca nisu bitna i 'vredna' koliko sinovi (ljubi ih brkata baba u razdeljak)? Uzgred, saucesce se izjavljuje licno, ne putem medija, a postovane porodice imaju sasvim drugaciji stav prema vaspitanju vlastite dece i postovanju tudje (dece, zemlje, prava, osecanja).

Vanja

28-03-2010 17:26h
Jelena, svaka vam cast na komentaru!!!!

!!!

28-03-2010 18:18h
*** Tvoje dete ubilo tudje dete i ti ocekujes da tebe neko zove,da tebe neko zali!

Julija

28-03-2010 17:22h
Molim Vas da neko kaze ovom coveku da prestane da vredja zrtvu njegovog sina....I Vas da ne objavljujete stvari koja kopa rane po srcu njenoj porodici...Covek stvarno nema stida

Jelena

28-03-2010 17:02h
Stidite se zbog konstantne zamene teza, pokusaja da se zrtva i pocinilac predstave na isti nacin i davanja medijskog prostora stranim drzavljanima koji ovu zemlju ne postuju i u njoj bahato demonstriraju vlastiti primitivizam, recidive plemenskog mentalnog sklopa i srednjevekovni odnos prema zeni, kao i premisu da im je apsolutno sve dozvoljeno, u duhu koje vaspitavaju musku decu. Osionost, bahatost, arogancija, narcisoidnost, samoljublje, socijalna neadaptiranost i emotivna ubogaljenost, nakaradni vrednosni sistem i potpuno nerealna predstava o sopstvenoj vrednosti, ne mogu se definisati kao 'mala razmazenost'. Naprotiv. Svoje 'razmazene' sinove, vaspitavane kao princeve kojima je sve podredjeno i dopusteno slobodno mozete idealizovati i obozavati u vlastitoj sredini, u kojoj bi bilo najblje i da ostanu sa takvim nazorima. Ne moze se medijskim kontaktima rehabilitovati ubica, niti istina prilagoditi licnim potrebama.

s.blanusa

28-03-2010 17:07h
Postovana porodice Kapisoda,
danima zelim da vam se javim i izrazim saucesce zbog izgubljenog sina.Ja sam majka dva odrasla muska deteta.Znam da se tuga i zalost ne mogu podeliti. Ne poznajem dobro vaseg Filipa, ali neka unutrasnja sila mi govori da Filip nikako nije ubica.Mogu samo to da kazem,dalje bi to bila sam puko prazno naslucivanje

Aleksandra

28-03-2010 19:20h
Bravo Jelena!!

Pravnica

28-03-2010 19:23h
Nemate potrebu da se cujete sa njenom porodicom jer se niste poznavali?!To je najmanje sto treba da uradite!!!!Vas sin je hladnokrvni ubica,a vi tako pricate!!!Jos malo,pa cete mu i orden dati!Ksenija je ovde jedina zrtva!A vas gospodjo Blanusa,treba da bude sramota,majko dvoje (muske) dece!

Marija

28-03-2010 19:42h
Ne mozete da izgovorite da je vas sin ubica,a mozete tako "ucveljeni" da dajete intervju!!!Zasto niko od porodice Ksenije Pajcin ne daje intervju?!Zapitajte se malo!Jadni ste mi g.Kapisoda!!!!

BL

28-03-2010 20:35h
Samo vi gdine Kapisoda i dalje pokazujte i dokazujte da Crnogorci imaju brdski sistem vrijednosti.

blanusa

28-03-2010 22:10h
"Postovani gospodine? gospodjo?
Postovani gospodine? gospodjo? D.J" ,ne zelim da se svadjam sa vama,ni da se prepirem. Ne bih ni da sa vama razmenjujem misljenje.Pokusala sam da u Press_u kazem svoja osecanja .Zao mi je Ksenije i Filipa,ali moram da priznam da su u meni veoma duboka i bolna osecanja izazvana komentarima ljudi koji su culi tu vest objavljenu te veceri na TV.
"Ko je kriv, da li je policija mogla spreciti zlocin" i mnogo jos naslova iz kojih je "pametna masa " "forenzicari" "najbolji prijatelji" zakljucili : Filip je ubica. Ni malo sumnje , ni jedno pitanje, pa cak ni mudra latinska " o mrtvima samo najbolje,ako nema nista dobro , cutite, nije mogla umiriti tu gomilu spremnu na linc.
Da, meni je veoma zao Filipa. Zakljucak , da je to jer imam dva sina , oprostite mi, mnogo je glup i morbidan. Imala sam i devojcicu ali to je druga ,duga prica. Ono sto mogu da prihvatim i sto sam prihvatila je , da je jedino majcina ljubav bezuslovna.
Da. zao mi je Filipa jer je osudjen pre nego je utvrdjena krivica. O kakvoj zameni teza govorite?

biljana

28-03-2010 22:13h
Iskreno govoreci Ksenija je bila devojka koja je prosla sito i reseto, ne zelim nista da kazem u pogrdnom smislu, ali imala je avantura i avantura dok je Filip bio mala beba, prakticno, decko koji nije nista prosao. Malo se previse zaludio sa njom i eto naisao je jedan pogresan momenat. Za mene je on zrtva,a istovremeno ne razumem ni nju sta ce sa deset godina mladjim momkom

Ksenija

28-03-2010 22:28h
Auuu gospodjo Blanusa dokle vi idete!Filip je ubica,nema tu price!!!Meni ne moze da bude zao osobe koja je nekom oduzela zivot!Svoje psihicko stanje je trebao da resi na neki drugi nacin,a ne ubistvom!

snezana

28-03-2010 22:37h
Pobogu zar ovaj covek ima obraza da spominje pokojnu Kseniju. Zna li jadan da mu je casnni sin oduzeo zivot toj jadnoj devojci.Toliko je ucveljen da od silnih vredjanja pokojne Ksenije nema vremena da zali svog casnog sina.A o doticnoj Gogi smo videli sve u velikom bratu.Toliko je bila dobra drugarica vaseg sina pa ga je muvala, ona vam je trebala biti snajka jer bolje niste zasluzili.Molim Vas maramicu u ruke nemojte da CRNA GORA I GOGA VISE ZALE UBICU

M

28-03-2010 22:44h
Po cemu je on zrtva?Valjda ima gram mozga,da moze da utvrdi koliko su 2 i 2!I kakve imaju veze godine?!Bice sa onim koji joj se svidja,nece da ih sortira po godinama!

blanusa

28-03-2010 23:30h
Ako je " Pravnica" zaista pravnica ,molila bih je da mi objasni sta je to cega treba da se stidim?To sto ne pripadam toj masi koja bi i mrtvog Filipa lincovala? Ili zato sto mi je zao tog decaka ispred koga je bio zivot? To sto sam majka dvoje muske dece a i rasla u velikoj porodici mi je pomoglo da davno shvatim koliko su muskarci ranjiviji od zena. Zasto ne ostavite vec jednom tu decu na miru? Prvo, ne znate kako se sve to dogodilo i drugo, sada vise i nije vazno ko je kriv. Izigravate i tuzitelja i porotu i sudiju.

s...

28-03-2010 23:48h
To sta je Ksenija bila,iskusna ili neiskusna,gosn Kapisoda nije vasa stvar,jer vas sin ju je izabrao.I potom ubio.Licno sam imala lepo misljenje o Filipu, kulturan,vaspitan decko.Ali i dalje, on je uradio ono sto je uradio.Kraj.Tu opravdanja nema.Ne na ovom svetu.A najmanje sto ste trebali da uradite je da kontaktirate Ksenijinu familiju.I prestanite da se pozivate na vasu crnogorsku cast,sram vas bilo.Kakva crna cast.Bol vam je neprebolna, i ne dao Bog nikom,ali barem cutite i ne dizite nos,ne cinite vasem sinu uslugu.Uradio je to sto jeste, i molite se za njega.O casti ovde nema ni reci.Sram vas bilo gdine Kapisoda.

anns

29-03-2010 00:34h
Gospodin Kapisoda daje 10.intervju bi li oprao ljagu sa svoga sina .Neverovatno je to razmisljanje kako je Beograd (I beogradski sjaj,soubiznis)kriv za cinjenicu sto je Filip mlatarao pistoljem i na kraju ,u afektu opalio.Predpostavljam da je slucajno to uradio. Kapisoda isto tako treba uda pestane u afektu da daje intervjue , da prica kako je Filip IMAO NORMALNIJE DEVOJKE OD NJE.Naprotiv ona je imala normalnije momke ,jer nijedan pre njega nije povukao obarac.

nada

29-03-2010 04:51h
ZALOSNO JE STO TAKO "UCVELJEN"MOZE DA DAJE INTERVJU I NE MOZE DA KAZE DA JE NJEGOV SIN UBICA!!KAKO BI SE TEK PONASAO I KO ZNA STA BI SVE IZJAVIO DA JE BILA OBRNUTA SITUACIJA I DA JE ONA UBILA NJEGA!!SRAMOTA!!VAS SIN JE IZABRAO KSENIJU A NE NEKU :NORMALNIJU!!KSENCI POCIVAJ U MIRU!!UVEK SI BILA SVOJA I ISKRENA MOZDA I PREVISE ZA OVU SREDINU!!G.KAPISODA VAS SIN JE IZABRAO KSENIJU BEZ OBZIRA SVIDJALA VAM SE ONA ILI NE!!SAMO SE ZAPITAJTE DALI BI STE VISE VOLELI DA JE VAS SIN ZIV PA MAKAR BIO I SA KSENIJOM KOJA NIJE BILA ZA NJEGA A ANE GOVORITI O CASTI!!ZAO MI VAS JE....

maja

29-03-2010 16:26h
Vidi se kako i na koji nacin je vaspitao svog sina,da bude UBICA!

Pravnica

29-03-2010 16:35h
Da,gospodjo-pravnica,i Filipova vrsnjakinja.Nisam od onih koji bi ga lincovali,njega je vec docekala njegova kazna.Nije on bio decak,decaci ne ubijaju!Trebao je da ubije sebe,a ne nju.Ranjivost je teska kategorija!

Blanusa

30-03-2010 11:51h
Veoma mi je zao Filipa. Procitala sam te uzasne napade na Filipa i njegovu porodicu? Da li ste vi gospodjo Stupar zaista poznavali porodicu Kapisoda,da liste poznavali Kseniju Pajcin. Sta znate o tradicionalnim vrednostima ,sta znate o coveku, uopste. To sto vam kazem ne znaci da ja umisljam da znam,ali reci da je covek ,koji je izgubio dete, gord,da Filip nije imao da razvje svoju licnost, meni je ogavno.Da li uopste poznajete ,kako kaze jedna osoba u tekstu,tog "brdskog coveka" . Licemerno je pricati o Filipu i reci sve sto ste napisali. Da , vi ga lincujete i mrtvog .Ceo tekst ste napisali kao branilac Ksenije pacin ,kao zavrsnu rec na sudjenjenu Filipu, njegovom ocu i okruzenju u kom je rastao.
O Kseniji nista ne znam ,osim onog sto sam cula ,gledajuci je u emisuji Sandre Obradovic i Olje crnogorac . Da , zao mi je Ksenije , zao mi je majke Ljubice.Saucesce Mirka Kapisode ne bi joj nista znacilo,ili , bar ja tako mislim.Tuga i bol se ne dele.Covek moze podeliti komad hleba , jabuku. Imaju li MIrko i Filipova majka pravo da zale sina? Treba linjima izjaviti sacesce? Samo bog zna sta se dgodilo tog zlokobnog dana.
De mortius nihil nisi bene.

Nella

30-03-2010 12:30h
Molim vas ne nazivajte ga Gospodin Kapisoda(jer on to nezasluzuje!!!

vesna

30-03-2010 01:06h
Gospodine Kapisoda , molim vas , za vase dobro , nemojte vise davati intervjue ! Vi nemate prava da pricate o vaspitanju dece , o casti a najmanje o Kseniji !
Gospodine Kapisoda ko je bio vas sin ? Kazete pokazao se u kuci VBa . Nikada tamo ne bi usao da nije bio decko Ksenije Pajcin ! Posebno iznenadjenje , za mene a i sve ostale je bilo , sta jedna pametna devojka kakva je Ksenija ima da trazi sa tako tupavim momkom kakav je bio Filip .
Gospodine Kapisoda od koga vi ocekujete da vam se javi ? Od Ksenijine majke ? Sram vas bilo ! Ta zena je izgubila sve zbog vaseg sina a vi imate obraza da kazete da se vama niko od Ksenijinih nije javio . Jos ste , cini mi se , i uvredjeni zbog toga !
Gospodine Kapisoda o kojoj vi casti pricate ? O casti da ako neka devojka ne zeli da bude sa nekim , sasvim je casno provaliti joj u stan a ako se ona pritom buni i ubiti je ! Casno , nema sta !!!
Gospodine Kapisoda , sve i da je Ksenija bila najcrnji olos , a nije , vas sin nije imao pravo da bude sudija !
Gospodine Kapisoda vas sin je UBICA a Ksenija je ZRTVA !!!

Nella

30-03-2010 01:43h
Ksenija je bila tako iskrena,lepa,dobra,,,,!A tvoj sin ce ostati ubica i vasa cela familija ce se tako nazivati!A Goga mrs iz Srbije!!!!

Dunja

30-03-2010 03:07h
Samo nekoliko citata ovog bezdusnog coveka govore i suvise o njemu, njegovom primitivizmu, gordosti, neljudskosti. Nijednom roditelju nije lako da izgubi dete... i svakom bi bilo pretesko da prizna da mu je dete zavrsilo kao ubica i samoubica, ali ovaj covek koji prica o "casti" nema ni trunke casti, postovanja prema drugome, dostojanstva i humanosti!

Story: Na pitanja novinara o zajedničkoj sahrani Ksenije i Filipa, oštro ste reagovali. Zašto to niste želeli?

- "Nisam to želeo, ni tražio i ne bi bilo u skladu sa mojom časnom porodicom, koja na to ne bi blagonaklono gledala."

Cuj, NJEGOVA casna porodica?! Da li on to misli da bi porodici Pajcin-Kostic bila cast da im cerka bude sahranjena pored svog ubice, da bi uopste dozvolili tako nesto??!!

"Ne želim nikoga da vređam pogotovo u ovakvom trenutku i o mrtvima treba govoriti sve najlepše."

A zatim:
"Filip se zabavljao sa mnogo normalnijim devojkama od nje."
I ovo:
"ali isto tako javnost zna ko je u stvari bila Ksenija Pajčin."

Dakle, Mirko kapisoda "zna" da ona nije bila "bas normalna", a jasno je i sta je zeleo da nagovesti ovim da "javnost zna ko je u stvari bila Ksenija Pajcin."

Evo ko je bila, zli covece:
Devojka koja je sve postigla svojim radom, a ne preko tudjih kreveta, kao tvoja "casna" Goga Sekulic! Devojka koju nije bilo sramota da pokaze svoje telo, zbog cega je zasluzila metak u glavu, je l' tako? Devojka koja je zaradjivala plesuci od svoje rane mladosti. Devojka koja je imala svoju javnu licnost - gde je mogla igrati zavodljivo uz provokativne tekstove, kao i svoju privatnu licnost, u kojoj je bila skromna, plemenita, vedra. I, gospodine Kapisoda, ista ta devojka je IZDRZAVALA Vaseg sina Filipa! Jeste li se zapitali gde on stanuje i kako se hrani u Beogradu? Pa, bas kod te devojke koju vi niste mogli ocima da vidite!
Je li ona bila izbor Vaseg sina? Jeste?
Je li normalno da roditelji sinu zabranjuju da govori kod kuce o svojoj vezi? Nije.
Je li normalno da covek tvrdi da savrseno poznaje svoje dete, a da ne zna da je to dete (mozda bas zahvaljujuci takvom ocu!) psihicki labilno, te da ima pistolj? Nije.

E, meni je, g-dine Kapisoda zao zbog Vase tragedije, jer to jeste uzasna tragedija, ali ne zaboravite da nije ubijeno Vase dete, vec dete porodice Pajcin-Kostic! I iskreno zalim Vaseg pokojnog sina, nakon sto sam procitala Vase intervjue. Mogao je biti srecan mladic, a umesto toga je imao primitivnog i oholog oca, patio od psihicke labilnosti, posedovao pistolj i, na kraju, pocinio dvostruki greh. A Vi ni u jednom trenu da stavite prst na celo i zapitate se sta to bese roditeljska odgovornost!
Sram Vas bilo!

kiki

30-03-2010 22:50h
Moram da naglasim da nisam citala prethodne komentare... Ovo je strasno, kada procitam ovako nesto mogu i ja da ,,odvalim'' u stilu intervjuisanog-pa nije ni cudo sto ti je sin ubica kad si ti takav....da ne nastavljam. Kvalifikacije tipa ,,cela javnost je znala ko je Ksenija Pajcin'' a ne bi pri tom ni kog da vredja i sve najlepse o mrtvima. Najveca vrednost je zivot, nije njegov sin sudija da odlucuje o zivotu Ksenije prema onome sto se prica,pise ili cak iz licnog iskustva. Kako je to gospodin vaspitao sina da fizicki maltretira i proganja devojku. Sta je to Filip pokazao u VB sem velike praznine i gluposti. Svesno se sluzim istim sredstvima kao intervjuisani, nije covecno, nije pristojno, ali pokazuje apsurdnost i manipulaciju pomenutog. Iako ce me hrabri Crnogorci nataci na kolac, moram da kazem da im je ponasanje ne bolje od plemenskog. I da, Filip nevino dete koje se nije snalazilo u shou-biznisu ?!!!! Sa toliko godina je uspeo da privodi matore bogate udovice, bude u Velikom Bratu i svuda se pojavljuje kao decko Ksenije Pajcin-veoma promucurni potezi, a kada je video da mu se tlo izmice onda mu proradio zov divljine....

ljiljana

30-03-2010 15:51h
U potpunosti se slazem sa Dunjom i njenim komentarom.Samo toliko

Marija

30-03-2010 20:04h
Nikada nisam volela da slusam price "Crnogorci ovo,crnogorci ono", "Ma ti Cetinjani",ali sada bogami pocinjem...Jadan je Filip koji je ziveo sa takvom porrodicom,i sto bi ja zalila tog coveka(njegovog oca),kad on ne zali porodicu ubijene,STO BI?!Pa to je najmanje sto treba da ucini!!!SRAM VAS BILO STO PUTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marija

30-03-2010 21:06h
Najiskrenije,meni je Filip u VB izgledao nenormalno!On je UBICA,hteli vi to gospodine Kapisoda ili ne!I to svirepi ubica,sto istraga i pokazuje!

Marija Pavlovic-Stupar

30-03-2010 03:36h
@ Biljana:

I ja Filipa Kapisodu smatram zrtvom, ali NE zrtvom Ksenije Pajcin. Nemojmo se praviti blesavi, jer je vec uveliko jasno ko je kome pucao u glavu! Smatram ga zrtvom konzervativnog, zatucano-plemenskog vaspitanja (kakvo je u ovom i drugim intervjuima demonstrirao njegov otac). Smatram ga zrtvom sopstvene nesigurnosti, sto nije neuobicajeno za momka tih godina, zrtvom svoje nestabilnosti, ljubomore, posesivnosti, mozda i nekog ozbiljnijeg psihickog poremecaja koji se izrazava teskim afektom.
Zao mi je kada procitam komentare u kojima se poziva na post-mortem linc Filipa Kapisode, jer bih volela da ljudi razmisle o tome da li je on kriv sto ga je stvorio covek poput Mirka Kapisode.
Medjutim, NAJVECA ZRTVA u ovoj prici je, nesumnjivo, Ksenija Pajcin. Mnogo je zena koje bi najradije nju proglasile ubicom. Greh je biti lep, harizmatican, otvoren, bez dlake na jeziku i, pritom, obozavan od strane nemalog dela muske populacije, je l' tako? Pa, nije tako i sva sreca da joj ne sudite Vi.
Majka sam dvoje odrasle dece koji sa takvim svetom uopste nisu imali dodira. Nisu cenili rad Ksenije Pajcin, iako ju je moja kcerka dugo poznavala i privatno joj je bila draga. Moja dece nisu imala uzore u estradnim licnostima i preziru estradu, en generale. Ali, to ne znaci da cu osuditi Kseniju Pajcin zato sto je "zavela klinca". On jeste bio mlad, ali nije bio mentalno zaostao. Moja deca su sa mnom uvek mogla otvoreno da razgovaraju o bilo cemu(za razliku od gospodina Kapisode, ja to ne "tripujem', vec znam, jer je to i iskustvo pokazalo!) ... o svojim vezama i svemu ostalom, pa cak i kada mi se nije dopao njihov izbor, pustila sam ih da sami prosude. Zato, valjda, danas i jesu u funkcionalnim odnosima i solidnim brakovim, a pistolji - u njihovom okruzenju- ne postoje!

Kao majka koja je i izgubila jedno dete u saobracajnoj nesreci gde je krivac bilo drugo lice, nikada, ali NIKADA ne bih izgovorila reci kakve izgovara Mirko Kapisoda. To je strasno! Neukusno, nepravicno, drsko i zlo!

Zalim ih oboje, jer to su dva mlada zivota, osobe pred kojima je bila perspektivna buducnost. Zalim Filipa sto je potekao iz okruzenja koje mu nije dozvolilo da slobodno razvija svoju mladu licnost. Zalim Kseniju, jer nije mogla da proceni koliko je ta veza moze kostati. Neka oboje pocivaju u miru.

Zalim obe porodice - Filipovu zbog potencijalno ucinjenih gresaka koje, izgleda, nikada nece shvatiti, i zbog grehova Mirka Kapisode, kao sto je gordost. Zbog njegovog greha prema rodjenom sinu, sada pokojnom.

Zalim Ksenijinu porodicu i iskreno se nadam da ne citaju ove gluposti po medijima, a NAROCITO ne lupanja Mirka Kapisode!
Ksenijina porodica je primer kako se civilizovani i dostojanstveni ljudi ponasaju kada su ophrvani bolom. Na kraju krajeva, kao sto rekoh, NJIHOVO DETE je ipak krajnja zrtva ovog zlocina. Ona nije birala smrt. Filip jeste - za oboje! Pa neka se gospodin Kapisoda nekad zapita da li je dovoljno razumeo i poznavao svog sina.

Neka im je pokoj dusi.

Blanusa

31-03-2010 16:56h
Ne bih da se ponavljam, ne bih ni polemiku sa vama.Ja prosto ne mogu da podnesem zakljucke donete na nekoliko vesti u medijima .Filip je optuzen na osnovu samo jedne recenice novinara :"Filip Kapisoda ubio Kseniju Pajcin pa pucao u sebe". To je bila sustina,ostali naslovi su tu da to potvrde"Nije bilo trece osobe,vrata su bila zakljucana sa unutrasnje strane" , Filip je vec ranije hteo da ubije Kseniju kad je sleteo automobilom,"Filip pripremao ubistvo vec mesec dana.U mobolnom telefonu nasli poruku od prijatelja da mu salje ono sto je trazio". Kakvi su to dokazi? Pa zatim motiv: Ksenija nije znala kako da se oslobodi od Filipa.......
A onda pocinje kamenovanje i Filipa i Mirka i porodice i celog okruzenja , Cetinja, brda,Crne gore.
Nigde ni traga sumnji.Sigurnosna brava,ako se kljuc malo ukosi,moze biti zakljucana i spolja,prostim zatvaranjem vrata. Sa prostim bravama je to mnogo lakse,dovoljan je malo jaci magnet. Zar telefonskom porukom nisu reci "oNO" a da se to odnosi na bilo sto drugo. I na kraju,ne volim sto moram da pominjem Kseniju,zar nisu pronadjeni tragovi i na njenim rukama. Govori se da je ta mlada lepa zena samo na izled delovala snazno a stvarno bila veoma osecajna i ranjiva. Sta ako ona nije htela zivot , ako je ona molila Filipa, ko je povukao obarac? A moglo je biti i nesto sasvim trece. Da li bi onda roditeljima bilo lakse? Ne verujem.
Sta ako Filip nije kriv? Pa , nista.Za ove koji besomucno napadaju njega i sve njegovo, nista.Ne bi bilo prvi put da neko nevin strada.Gore,na severu Vojvodine osudjen je covek za ubisto svog komsije.Sve je bilo protiv njega: veliki oziljak na licu, visina kozni kaput.Osudjen je na smrtnu kaznu koja je u to vreme bila zamenjena dozivotnom.Samo je majka verovala u njegovu nevinost. Bolo bi to uzalud da to kasnije nije priznao ,pred samu smmrt ,pravi ubica. Ja verujem da Filip nije ubica.Volela bih da mu date sansu dok se utvrdi prava istina.Neka vas to sto je Ksenija imala harizmu,bila draga , lepa, ne opredeljuje. To sto Filip nije bio duhovet u VB kao maca koji se neprestano cesao , zavlaceci ruku u gace, sto nije bio drcan kao Pedja d* Boj, pevao sve vreme kao Djani, becio se kao Era,isto tako.

Marija Pavlovic-Stupar

31-03-2010 21:37h
@ Blanusa

Pa, onda je nesporazum bio samo delimican. Meni se takodje nimalo ne dopadaju novinarska nagadjanja, povrsne spekulacije i prenosenje izjava nekih marginalnih likova. Isto tako, ne svidja mi se kada se ova tema pretvara u medjunacionalna prepucavanja. Ovo je individualni cin i to za mene nema nikakve veze ni sa Crnom Gorom i njenim narodom, ni sa Cetinjem...
Pre nego sto ste moj komentar prokomentarisali kao "ogavan", mogli ste razumeti da se radi o kritici upucenoj Mirku Kapisodi, datoj na osnovu ovog intervjua. Sem ako je ovo neki lazni intervju, ovaj covek je vrlo bahat i osion i, slobodno mogu reci, bezobrazan. Svakako ima pravo, i to je razumljivo, da brani svog sina, ali je morbidno i nekulturno da u 3-4 recenice "pljune" tudje mrtvo dete koje je, kako je istraga za sada utvrdila, zrtva njegovog deteta... i tako je dok se ne utvrdi suprotno (za sta, licno, mislim da je malo verovatno, no dobro...). Dakle, radilo se o Mirku Kapisodi. Mislim da bi mu mnogi bili zahvalni da se - u najmanju ruku - poneo kao Ksenijina porodica... sa toliko dostojanstva i pristojnosti.
U mom komentaru niste mogli videti bas nikakv poziv na linc F. Kapisode i iznenadila me je optuizba koju ste mi uputili. Onda ste bar mogli navesti te reci kojima ja "lincujem" Filipa. Ja tog mladica zalim, jer verujem da nije bilo lako biti sin ovakvog oca. Pored toga, takav afekat tipican je za psihicki labilne ljude, najcesce one sa nekim dusevnim poremecajem, sto bi bio jos jedan razlog da ga zalim, a ne da ga "lincujem".

Inace, sto se tice one "crnogorske casti" o kojoj govori Mirko Kapisoda, mozda to sada i ne treba reci, ali cast ubice jeste da ne presudjuje samom sebi, nakon sto je drugome oduzeo zivot, vec da ode u policiju, prijavi svoj zlocin, doceka sudjenje. Zar ne?

Kako bilo, iako mene nikada nijedan scenario ne iznenadi, mislim da ste Vi predaleko otisli u svojoj rekonstrukciji dogadjaja.

VB i svaki reality show prezirem, to ne pratim i ne mogu ni da imam nikakve utiske o tome kako se Filip Kapisoda tamo ponasao.
Moj zakljucak je da su oboje zrtve, samo na razlicite nacine. Ali, na kraju, to su dva ljudska zivota i to je najbitnije.
Pocivali u miru.

Marija Pavlovic-Stupar

31-03-2010 04:25h
G-djo/g-djice Blanusa,
molim Vas da, ukoliko imate vremena,, jos jednom procitate intervju sa Mirkom Kapisodom, zatim moj komentar, a takodje preporucujem i Dunjin komentar.

Ja, iz iskustva, razumem roditeljski bol za izgubljenim detetom. I ne mislim da Mirku Kapisodi ikako moze biti lako, niti mislim da je bilo kom roditelju lako da prizna sebi da je njegovo dete izvrsilo ubistvo (pa potom i samoubistvo). Medjutim, dok moje misljenje smatrate "licemernim" i "ogavnim", cini mi se da je Vama sasvim u redu da Mirko Kapisoda vredja tudje dete koje je bilo zrtvra njegovog sina! To jeste oholost i gordost, sam ako Vi imate neku sopstvenu, ostatku sveta nepoznatu, definiciju tih dveju osobina. Gde je ta cuvena cast u njegovom malicioznom stavu prema Kseniji Pajcin, bivsoj devojci i zrtvi njegovog sina?
Poznato je da je - u vecini slucajeva - normalan covek koji,slomljen tolikim bolom koji izaziva smrt deteta, skrusen (nasuprot gordosti), bez reci...
Ne, licno ne poznajem ovog coveka, a nimalo mi se ne svidjaju njegove izjave i njegove maliciozne insinuacije. Ovim intervjuom me je nagnao da zalim njegovog pokojnog sina! Prirodno mi je sto pokusava da opravda rodjeno dete (svaki roditelj ce to razumeti), ali je krajnje neukusno da zaboravlja da je to dete ubilo jednu nezasticenu osobu. I kad ste se vec pozsluzili doticnom latinskom izrekom, napravili ste logicku gresku, iz meni nerazumljive pristrasnosti. Zar ta Ksenija Pajcin (ponavljam - ZRTVA!) ne zasluzuje postovanje? Kakvo joj je postovanje bestidni Mirko Kapisoda, nakon sto je izgovorio istu recenicu koju ste Vi napisali, ukazao rekavsi da "javnost zna ko je bila Ksenija Pajcin", te da je njegov sin "imao normalnije devojke od nje"? Kakvu je poruku time uputio njenoj ozaloscenoj porodici? Kako biste se Vi osecali da Vam - ne daj Boze! - neko ubije dete, pa zatim roditelj ubice kaze da o mrtvima treba sve najbolje govoriti, a zatim prica sa takvom oholoscu i nipodastavanjem o Vasem detetu, kao da je situacija bila obrnuta??? I da li ste procitali ijednu ruznu izjavu o Filipu, datu od strane porodica Pajcin i Kostic? Sumnjam.

Kseniju Pajcin takodje nisam poznavala, ali poznavala ju je moja kci i, iako su pripadale potpuno razlicitim miljeima i moja kcerka ni izdaleka nije bila njen fan, imala je o njoj, o njenoj privatnoj licnosti, veoma lepo misljenje.
Molim Vas da se ne bavite zamenom teza i da me ne optuzujete za linc pokojnog Filipa Kapisode, jer sam vrlo jasno izrazila zaljenje prema tom mladicu koji je, ocigledno, bio veoma nesrecan. To ne znaci da opravdavam njegov postupak, nikako. A Vi?

Da li znam sta su tradicionalne vrednosti? Jos kako, g-djo/g-djice Blanusa! Ali, humanost, neiskljucivost i dobro vaspitanje mi nikako ne dozvoljavaju da odobravam ubistvo devojke koja, u svom javnom zivotu, nije postovala te tradicionalne vrednosti... njeno pravo. Iz istih razloga ne opravdavam ni definiciju "casti" Mirka Kapisode. U mojoj osudi njegovih reci nema nikakvog licemerja, jer sam rekla upravo ono sto mislim o ovom intervju-u i o tome kako je on u njemu (kao i u drugima koje je dao) sebe samog predstavio.
Inace, veoma postujem Ksenijinu porodicu, upravo zbog toga sto postupaju suprotno Mirku Kapisodi... a imali bi mnogo Vise prava na ogorcenost.
Toliko.

Marija

31-03-2010 22:50h
Muka mi je vise od svih vas!!!Pustite Kseniju da pociva na miru!!!Imajte razumevanja prema nama koji smo je znali!!!Ubio ju je,i DOSTA VISE!!!!

blanusa

02-04-2010 16:22h
Gospodjo Stupar,ucinilo mi se, u trenutku,da je nesporazum bio samo delimican.Nije. Obe i dalje mislimo isto.Vi ste samo pojacali svoje optuzbe na racun Mirka Kapisode.Vi hocete da otac optuzi sina za ubistvo. on ne moze da veruje, on ne veruje.Zasto to nisu mogli da urade Ksenijini roditelji? Zar nisu mogli bar da jave da su nadjeni u stanu Ljubice Kostic.Tragedija jos nije istrazena a tog dana, u tom casu nije cuo pucnje.

Kazete da sam otisla predaleko. Predaleko ,od cega? Ne zelim da menjam vase misljenje.Ono je formirano kao i moje :vi verujete da je Filip ubica,zrtva loseg vaspitanja sredine i roditelja.Ja ne verujem da je Filip ubica a otac nadobudni,prepotentni Cetinjanin.Ja verujem da su obe porodice volele svoju decu. Zasto je trebalo da se izvinjava Mirko Kapisoda,zasto je on trebalo da posalje saucesce?

I zato ,ako sam ja otisla predaleko a vi primate vest iz "Svata" , "Novosti" , Skandala" olje crnogorac i karamele , bojim se da se sve vise udaljavamo,i sve manje cujemo jedna drugu.

I ja sam majka,verujem starija od vas.Mogu razumeti ove nesrecne ljude.Obe prodice su unesrecene za ceo zivot.Ksenija potpuno savrsena, puna zivota,Filip lep, vaspitan i veoma drag.Ko je kriv? Zar je to upopste vazno? Kako je u ovakvom slucaju roditeljima moguce razluciti racio i emocije? I da ste u pravu za Filipa ,( a tesko da jeste) zar je moguce da ocekujete od jednog dvadesetogodisnjaka toliko razuma? Mogao je ubiti Kseniju, a onda otici u policiju i prijaviti se .

Moram da priznam, da me , za raliku od zas, ljudske reakcije veoma cesto veoma iznenade.Bila sm veoma mlada,jos nisam imala decu,isla sam sam na letovanje u Cavtat. Poznavala sam majku sedamnajstgodisnjaka,koji je vracajuci se iz skole ,posao po zidovima dubrovacke tvrdjave, pao i poginuo.I posle mnogo godina , majka je nosila crninu. Bez suza , na njoj je sve plakalo. A pricala je tvrdim glasom stegnutog grla :" kada su mi javili sta se dogodilo, trcala sam sto sam mogla brze.Htela sam ga ubiti.Sta se penjao gore i nije isa svojoj kuci?

Jana

02-04-2010 02:33h
Delim misljenje g-dje Blanusa. Istraga jos nije zavrsena i ne verujem da je
Filip ubica. Zao mi je Filipa i Ksenije podjednako..

Kiki

02-04-2010 20:32h
Nego ko je ubica?!Aman vise ljudi!!!

mimmi

05-04-2010 14:23h
hteo njegov otac to da prizna ili ne to nikoga nezanima ali njegov tako reci "DIVNI" sin je UBICA!!!!!

a vi mozete da okrecete pricu kako hocete ali UBICA JE UBICA a to je FILIP KAPISODA!!!!

Marija Pavlovic-Stupar

04-04-2010 03:02h
G-djo Blanusa,
uz duzno postovanje, nemojte procenjivati odakle ja "prikupljam" informacije. Verujte, ponajmanje ih crpim iz izjava estradnih licnosti, koje pripadaju svetu vrlo razlicitom od onog u kojem moja porodica i ja zivimo. Ipak, zivimo u istom drustvu, a ja imam poduzi staz socijalnog radnika i nagledala sam se u tom poslu svega i svacega. Zato i kazem da me nijedan scenario ne iznenadjuje. To ukljucuje i mogucnost da se ispostavi da Filip Kapisoda nije ni ubicva, niti samoubica, ali ne vidim nikakve osnove za donosenje takvog zakljucka u ovom trenutku.
Sve sto sam napisala o Filipovom ocu bazira se na intervjuima koje je dao nakon smrti svog sina. Od ozaloscenog roditelja nikako ne ocekujem da bude u stanju da odmerava svoje reci, narocito ne odmah nakon tragicnog gubitka, ali ne razumem da je Mirko Kapisoda u ovom intervjuu bio u stanju da se o Kseniji Pajcin izrazi negativno (bilo to eksplicitno ili ne). Je li on to zaboravio na drugih dvoje ozaloscenih roditelja (jos gore: prema, za sada, zvanicnoj verziji - njihova je cerka zrtva njegovog sina)? Da li ste igde procitali da su roditelji Ksenije Pajcin, na negativan nacin (ili bilo koji drugi) komentarisali licnost Filipa Kapisode?
Uzgred, kao sto rekoh, majka sam dvoje odrasle dece i ne znam da li ste starija majka od mene, ali mi to nije ni vazno.

Dodacu jos i to da, licno, ne verujem u novije novinske napise, prema kojima je Filip izvrsio ubistvo s predumisljajem. Vi imate pravo da verujete da je ubica neko treci, a ja da verujem da je ovo bio cin izvrsen u afektu.


I, na kraju, moracu da citiram samu sebe, jer ne zelim da mi se imputiraju nikad napisane reci:
"Ovo je individualni cin i to za mene nema nikakve veze ni sa Crnom Gorom i njenim narodom, ni sa Cetinjem..."

"Svakako ima pravo, i to je razumljivo, da brani svog sina, ali je morbidno i nekulturno da u 3-4 recenice "pljune" tudje mrtvo dete..."
Ovo smatram vrlo bitnim!

"Mislim da bi mu mnogi bili zahvalni da se - u najmanju ruku - poneo kao Ksenijina porodica... sa toliko dostojanstva i pristojnosti."
Ovo takodje!

"Pored toga, takav afekat tipican je za psihicki labilne ljude, najcesce one sa nekim dusevnim poremecajem, sto bi bio jos jedan razlog da ga zalim, a ne da ga "lincujem"."
Vi u ovo ne morate verovati. To je moja spekulacija, i ozbiljnije je i ne treba shvatiti, na osnovu dugogodisnjeg iskustva. Kamo srece da je bar polovina nase nacije svesna toga koliko je medju nama ljudi ciji su dusevni poremecaju, nazalost, zapusteni, neleceni, dijagnoze nikada postavljene, pri cemu to nije njihova krivica. Da ne govorim o tome koliko razlicitih poremecaja ima, kako se ispoljavaju simptomi, kakvi su rizici za okolinu i samu osobu koja pati od nekog mentalnog poremecaja.
U tom smislu smo izuzetno naivno, neobavesteno i zapusteno drustvo.

Znate, meni nimalo ne smeta sto Vi smatrate da Filip Kapisoda nije ubica Ksenije Pajcin. Mozda i nije!
Ono sto mi smeta jeste relativizacija krivice i odgovornosti. Pojedinci su tvrdili da je Ksenija Pajcin "dobila ono sto je zasluzila", zato sto je "provocirala", "abortirala", "bila nemoralna" itd. Cak i da je sve to tacno, a za jedno se vec ispostavilo da svakako nije, NE SMEMO pripisivati krivicu za njenu smrt njoj! Nase drustvo je tome sklono, a nagledala sam se i prevelikog broja dece kojima je otac pretukao ili ubio majku "zato sto je zasluzila". Za sada postoje dokazi samo za to da je Filip ubica. Necu se iznenaditi ako se pojave neki novi, drugaciji dokazi, ali do tada, krivica nije deljiva i neukusno je makar i delic iste pripisivati pokojnoj Kseniji Pajcin. Ko god da je u pitanju, ima pravo na svoj zivot, tj. primarno ljudsko pravo, i niko mu ga ne sme uskratiti.

Iva ZG

05-04-2010 07:03h
I ja cu se slozit sa gospodjom Stupar. Svaka cast, to je doista jedan humanisticki, racionalni i eruditivni stav. Bez preispitivanja krivnje, bez krimi zapleta, sa puno razumijevanja ljudske duse. Hvala Vam, jer Ksenija je bila nasa prijateljica, a pritom ne zelimo uvrijediti Filipa.
Gospodin Kapisoda je druga prica i njegova nas je gorka opaska o Kseniji veoma pogodila, jer smo je znali.

Ksenija nasa draga, pocivala u miru! Nikada necemo zaboravit ni plesna takmicenja, niti koreografije... a ponajmanje tvoju ljepotu, prekrasan osmijeh, energiju, profesionalnost, otvorenost, prirodnost i spontanost...
Bila si nesebicna, davala puno, pomagala kada je to bilo mogucno, smijala se glasno, radovala svijet oko sebe.
Pocivaj u miru, medju andjelima. Tako neshvacenoj, Tebi tamo i je mjesto.
Pusa do neba.
Iva i Aljosa

Branko

06-04-2010 05:44h
Gospodjo Blanusa, svaka Vam cast za razumevanje koje imate za ovog coveka ciji sam intervju upravo procitao, zajedno sa komentarima ispod njega!!
Kako Vama ovo izgleda: "Filip se zabavljao sa mnogo normalnijim devojkama od nje." Gospodin Kapisoda je inace, ako niste primteili, prethodno izjavio sledece: "Ne želim nikoga da vređam pogotovo u ovakvom trenutku i o mrtvima treba govoriti sve najlepše."
Dakle, nagovestiti da je jedna MRTVA DEVOJKA bila najmanje normalna od devojaka njegovog sina (sta god to njemu znacilo) je nesto sto treba tolerisati? Pa zamislite sebe na mestu roditelja te Ksenije Pajcin! Prirodno je da obe porodice zale svoju mrtvu decu, prirodno je i to sto gospodin Kapisoda kaze da ne moze da izgovori da je njegov sin ubica. To je razumljivo. Ali kakav je to covek koji vredja jednu mrtvu devojku, koja je, prema dosadasnjim saznanjima, ubijena od strane njegovog sina? Kakav je to covek koji je u stanju da u svojoj zalosti uvredi njene roditelje koji su, takodje, u velikoj zalosti??!! Pa, ona je svojoj majci bila jedino dete! Da li je to ono sto Vi branite ovde?
Scenario kriminalisticke serije ne zelim ni da komentarisem, jer mislim da tolikoj igri maste nema mesta.

Gospodjo Stupar, uvazavam Vasu ociglednu borbu za ljudska prava, kao i Vase poznavanje psiho-socijalnih faktora, ali ne razumem kako je moguce da pretpostavljate da je u pitanju zlocin iz strasti, tacnije ubistvo i samoubistvo u afektu, s obzirom na to da je sada vec poznato da je Filip s namerom, dakle van ikakvog afekta, nabavio pistolj, doneo ga sa Cetinja u Beograd, sakrio ga...? Sada se vec uveliko pretpostavlja, i to na osnovu validnih otkrica (vec navedenih) da je u pitanju ubistvo s predumisljajem, pa kako onda mozete da zastupate tezu da je u pitanju bio afekt???

Da mogu, izrazio bih saucesce obema porodicama, jer i jedni i drugi pate. Da mogu, vratio bih ovo dvoje mladih ljudi. Neka pocivaju u miru.

blanusa

07-04-2010 22:12h
Ko Vama gospodine Branko daje pravo da mi drzite slovo? Imajte svoje misljenje o ovoj tragediji, ko vam brani. Ja sam govorila svoje misljenje, bez namere da uticem na vas i gospodju Stupar. Pokusala sam da nekim stvarnim dogadjajima iz zivota navedem ljude da razmisljaju.Medjutim ,novine koje danas citamo upravo ne traze razmisljanje. Tu su novinari da vam kazu sta i kako da prihvatite, i ne daj boze, da razmisljate.

Govor je izvor nesporazuna,kaze Mali Princ ,Antoana Egziperija. I to je najbolja misao koju sam davno prihvatila,ali ,nazalost,i dalje prihvatam razgovor kojoj druga strana daje vlastiti smisao.

Gospodjo Stupar, kada sam vam pricala o onoj starici iz Cavtata, cijom sam pricom bila sokirana , nisam znala da je to sasvim normalna reakcija u tom trenutku. Trebalo je da prodje dosta vremena ,sazrevanje,prva smrt u porodici.Nepredvidiva je reakcija u prvom trenutku.To ce vam potvrditi svaki psihoterapeut. To nema bas neke veze sa karakterima i socijalnim slucajevima kojima se bavite u svom zanimanju.

Ne citam bas preterano hronike,ne slusam novu muziku i ne
gledam "brbljaonice".Videla sam ili bolje reci gledala prvi serijal VB, proslu Farmu i delimino VB poznatih. To mi je dovoljno za ceo zivot.Ono sto sam videla u tim emisijama bilo je zapanjujuce.Sve su to uglavnom mladi ljudi koji zive virtuelan zivot,vode isprazne razgovore ,buducnost ne postoji, bice sta ce biti.Ipak,nasao se jedan biser u prvom VB. On je bio glavni razlog zbog koga sam taj serijal odgledala do kraja. Ivan Ljuba danas svira u beogradskoj filharmoniji. Pijanista je.

Pogledala sam na internetu hronologiju tragedije polako, u celini.Nisam jedina koja ima drugacije misljenje od vas.Ma gotovo jedin. Reakcija oca koji je izgubio sina je normalna u tom trenutku.
Tih dana su prikazali emisije "Skandalozno" "Magazin IN" i "Nista za sakriti".Sve tri su repize snimljene nesto ranije."Magazin In"cak tri meseca ranije.
Nisam promenila misljenje.Israga,optuznica i presuda je zavrsena.
Sudjenja nece biti jer "UBICA " nije ziv.

Da li se iko zapitao kako je to stvarno bilo.Ima li i truncica opravdane sumnje u "nase proverene izvore"kako novine kazu a postoje dve verzije istih dokaza istovremeno.

Zao mi je to dvoje mladih ljudi
Zao mi je njihovih roditelja
Zao mi je porodice Kapisoda koja ce nositi teret zlocina za koji njihov sin nije kriv.
Svako nosi svoj krst

Marija

08-04-2010 20:48h
Gospodjo Blanusa,njih sin je KRIV!Nema dalje!

Branko

09-04-2010 07:21h
Gospodjo Blanusa, nema nikakve potrebe da budete tako defanzivni, jer Vam se nisam obratio tako da bi to bila primerena reakcija. Nisam Vam "drzao slovo" i, pretpostavivsi da ste verovatniji od mene, obratio sam Vam se sa postovanjem. Kako je ovo (Javni) virtuelni prostor, ne moram ni od koga da trazim dozvolu da se obratim. Slazete se?

Nisu svi ljudi isti, to nam je svima jasno, ali kako to da niko iz Ksenijine porodice nije izjavio (bar ne javno) nista slicno ovome sto je izjavio Mirko Kapisoda? Molim Vas da ne objasnjavate ponovo kako je covek u takvom bolu sklon neocekivanim, cudnim i neobjasnjivim reakcijama - mislim da je to svakoj normalnoj osobi jasno. Samo bih Vas zamolio da se zapitate zasto se isto nije desilo i Ksenijinim roditeljima? Narocito ukoliko veruju da je Filip ubio njihovu cerku.
Na kraju krajeva, moram priznati da polemiku izmedju Vas i gospodje stupar u nekim delovima nisam ni razumeo, jer je i sama gospodja Stupar rekla da ne ocekuje da roditelj koji je u zalosti bude u stanju da odmerava svoje reci.
Iako nikada nisam gledao VB, poznato mi je ko je Ivan Ljuba, jer se druzim sa njegovim bratom. Meni to nije dovoljan razlog da gledam Velikog brata, ali drago mi je sto je postojao i jedan svetao primer. Medjutim, posto ne vidim nikakvu povezanost Ivana Ljube sa svetom kojem su pripadali F. Kapisoda i K. Pajcin, ne znam cemu pominjanje doticnog pijaniste. Izuzetno retko citam "zutu" stampu, informacije uglavnom saznajem od prijatelja koji su novinari... posto su vrlo diskreni, i ne saznajem mnogo o zakulisnim radnjama, dok ne dospeju u javnost. Licno, ne verujem u "proverene izvore" bez rezerve, a Vas bih iskreno zamolio da mi iznesete drugu verziju ove price jer ja znam samo za jednu, i ako vec komentarisem, ne bih zeleo da budem toliko neobavesten. Spekulacija je previse, teorija zavere takodje.

Ja ostavljam prostora za to da F. Kapisoda mozda nije ubica (daleko od toga da bih, kao Vi, TVRDIO da nije), ali - ukoliko jeste - moje pitanje za gospodju Stupar i dalje stoji. Kako je moguce pripisati izvrsenje zlocina afektivnom ponasanju, ako je oruzje planirano nabavljeno? Prosto, taj deo ne razumem.

blanusa

14-04-2010 16:38h
odgovorila sam nekim ljudima koji su napadali moje, hajde da kazemo,"misljenja", u vezi ove tragedije i inrervjua Gospodina Kapisode. Iz nekih razloga taj tekst nije prosao. U redu,ali onima koji su ocekivali moj odgovor,odgovorila sam . Zadrzavam svoj stav o svemu sto sam rekla .

Jelena

14-04-2010 23:58h
Gospodjo Blanusa,

Zasto ne odgovorite na pitanje koje Vam je vise puta postavljeno, a koje uporno izbegavate nepotrebno sireci diskusiju: Kako objasnjavate potrebu da saucesce izjavite samo porodici Kapisoda, a ne i porodici Pajcin? Zasto je bitan pol Vase dece? Kako je moguce da neko ko se deklarise kao majka oseca empatiju samo prema stradalom muskom 'detetu', a ne i prema zenskom?

Aleksandra Marinkovic

12-04-2010 09:15h
Vuk Isakovic:
"Kao prvo zelim da istaknem da Bog nikome ne dao da sahrani svoje dete, pa ono makar bilo kurva i razvratna zena, ubica i samoubica."

Da li ste Vi to, Vuce, pokojnicu nazvali "kurvom i razvratnom zenom"? Ko ste Vi, da sebe postavljate kao sudiju za moral? Da ovo sto ste napisali nije tuzno, bilo bi smesno! Sta sve ljudi umisljaju o sebi!

"Dalje, ne zelim da komentarisem dekadentni nacin zivota dvoje glavnih protagonista ove tragedije, koji su na kraju postali zrtve svojih sopstvenih strasti i nacina svog razvratnog zivota..."

A Vi ste njih licno poznavali? Poznate su Vam neke njihove tajne? Bili ste prisutni u njihovim trenucima privatnosti? Pratili ste ih?

"... jer smatram da je to suvisno."

Tako je, Vuce. Bravo! Shvatili ste - suvisno je. Sve sto ste napisali je suvisno, s obzirom na to da ovo jeste drustvo u dubokoj krizi, a da se u toj krizi takodje pojavljuju i monasi koji zlostavljaju decu! I u pravu ste kad kazete da se bavimo pogresnim stvarima. Eto, Vi, na primer, treba da molite Boga za tu zlostavljanu decu i da prestanete da zauzimate ulogu moralnog sudije prema ljudima koje uopste niste znali.

"Kurva i razvratna zena"? Sram Vas Bilo!

lrn

12-04-2010 18:57h
auh

Iva ZG

10-04-2010 02:36h
Isuse, dokle ce ici te spekulacije o tome tko je ubica!? Doista bih zeljela znati koje verzije dogadjaja postoje , uz ovu opce poznatu, jer sam zamjetila da se pominje i neka druga (ili i treca) verzija. Moze biti da u HR ne mogu biti dovoljno informirana o ovome, a zelim znati, jer sam Kseniju poznavala i bila mi je jako draga.
Shvacam da ovo nije topic na kom o tome treba raspravljati, jer ovdje je tema interview sa Mirkom Kapisodom, ali kako vidim, i dalje se ipak komentiraju zadnji trenuci Ksenijinog i Filipovog zivota, pa se nadam da ce me neko izvijestiti o toj drugoj verziji (u kojoj Filip nije ubica). Vi ste u Srbiji o tome ipak bolje informirani.
Filipa ne zelim kritizirati, jer ga osobno nisam ni poznavala.

Sto se ovog (pravog) topica tice, Mirko Kapisoda je, dakako, otac koji tuguje, i puno se toga u afektu moze izgovorit, no on je ipak bio u stanju dati interview iz kog se da naslutiti da je trenutacno bio lucidan i bas zbog toga... nikako si nije smio dozvoliti onakve ruzne rijeci o Kseniji (mrtvoj Kseniji!). Ne cini mi se kao da nije znao sto prica. Koliko shvacam, taj se je covjek predstavio kao krscanin, te bi morao znati da to nije krscanski (premda, ako je Filip ucinio to sto kazu da je, to bi znacilo da je pocinio najveci grijeh, te ni njegov sprovod nije mogao biti krscanski obiljezen). A svaki covjek, bio on krscanin, ateist, budist ili bilo sto drugo, znat ce da to, prije svega, nije ljudski! Je, ljudski je patiti za svojim sinom, ali nije ljudski reci ono sto je on o Kseniji rekao. To je, u najmanju ruku, neumjesno i bizarno.
Mene je uspio rasplakat, i nadam se samo da Ksenijina obitelj taj interview nikada nece procitati.
Ako postoji druga verzija zlocina, bit cu vam zahvalna ako mi je prezentirate. To nista nece promjenit, ali masa ljudi mogla bi bit mirnija znajuci da se nije radilo o obracunu dvoje ljubavnika, dvoje mladih ljudi za koje se govorilo da su se voljeli.,
Hvala.
Učitavam komentare

Prijavi komentar

Odaberite razlog prijave komentara: