otvoreno o svim tajnama, izazovima i planovima

Milica Dabović: Jedva čekam da dobijem dete

0
Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije ističe da je raduje što će joj na Olimpijskim igrama u Brazilu podršku pružati njen dečko Simon, odgovara na spekulacije o njegovom poreklu i otkriva da njih dvoje već žive bračnim životom i priželjkuju potomstvo
foto: Slobodan Pikula za Bonatti
foto: Slobodan Pikula za Bonatti

Pred početak perioda koji će biti u znaku napornih priprema, a potom i utakmica u nacionalnom dresu na Olimpijskim igrama u Brazilu, kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović (34) nastoji da iskoristi svaki slobodan trenutak kako bi se posvetila uživanju sa prijateljima, porodicom i svojim dečkom Simonom. Ovaj stameni mladić koji živi i radi u Kanu, prošlog leta osvojio je Miličino srce i dao joj krila za za nove pobede na parketu, ali i inspiraciju za možda još neki nesvakidašnje gest, poput onog kada je prošle godine u meču protiv Francuske skinula zaglavljenu loptu sa obruča nogom. Oduvek je volela da bude drugačija i često iskače iz klasičnih sportskih stereotipa, ali na svakoj utakmici daje svoj maksimum i na parketu ostavlja srce, kako sama kaže.


Milica je rođena na Cetinju, a karijeru je započela u Herceg Novom i potom igrala u nekoliko evropskih klubova. Pre nekoliko godina, kada su počele kvalifikacije za Olimpijske igre u Brazilu, rekla je kako mašta o tome da sa saigračicama obezbedi učešće na ovom najvećem svetskom takmičenju i to joj se ostvarilo.


- Pripreme uskoro počinju i moramo ozbiljno da radimo kako bismo spremne otišle na Olimpijadu – ističe naša reprezentativka. Ona je nedavno kao zaštitno lice Bonatija snimila atraktivan set fotografija u izazovnim kupaćim kostimima, koje Story premijerno objavljuje.

foto: Slobodan Pikula za Bonatti

Story: Ranije ste govorili kako sanjate o tome da čujete srpsku himnu na Olimpijskim igrama. Kakva su vaša i očekivanja saigračice iz reprezentacije?
- Kao i prethodnih godina, želim da se borimo, da ginemo na parketu i da damo sve od sebe. Moramo da ostavimo srce na terenu, da budemo pozitivne, da se bodrimo, štitimo, dopunjujemo i verujemo u čuda. To su moja očekivanja.

 

Story: Hoće li biti slavlja po povratku iz Brazila?

- Ljude nismo navikli na slavlje i zlatne medalje. Važno mi je da se vratim živa, zdrava i nepovređena, ostalo je od Boga.


Story: Da li će vam u Riju podršku pružati vaš dečko?
- Naravno da hoće.

 

Story: Vaša ljubav iznenada je buknula, ali nije utihnula, kako to kažu pristalice teze da ono što brzo plane, brzo i sagori?
- Naša ljubav je, verovali ili ne, sve jača i ubeđena sam da će tako i ostati. U našem odnosu sve je savršeno i tako će ostati dok nas smrt ne rastavi. Za mene to nije fraza.

foto: Slobodan Pikula za Bonatti

Story: Čime vas je Simon osvojio?
- Pitam se čime nije?

 

Story: A vi njega?
- Pre svega dobrotom.

 

Story: U medijima mogle su se pročitati spekulacije u vezi s tim da li je Simon njegovo pravo ime. Koliko su takvi napisi imali osnova i jesu li vas pogodili?
- Ne pogađaju me gluposti kao što su medijske spekulacije o Simonovom poreklu i imenu. On ima dva pasoša, otac mu je Srbin, majka Hrvatica, a ceo život živi u Kanu.

 

Story: Čime vas najčešće iznenađuje?
- Ljubavlju, divnim gestovima, prelepim rečima, poklonima...

 

Story: Da li ste zbog njega promenili mišljenje i pokajali se zbog ranije izjave: Nikada se neću udati, brak je prevaziđena institucija?
- Nama ne treba papir, mi smo se već zajedno za ceo život.

 

Story: A da li ste vas dvoje uopšte razgovarali o braku?
- Ko kaže da već ne živimo tako?

 

Story: Znači li to da ste se venčali u tajnosti?
- Vidite li na mojoj ruci prsten (smeh).

 

Story: Dakle, iako prstena još nema, živite kao da ste u braku. Kada je vaš brat dobio sina Vuka, emotivno ste govorili o prinovi u porodici. Da li razmišljate o svom potomstvu i razgovarate li sa Simonom o tome?
- Moj brat očekuje i drugo dete, ćerkicu Miu, tome se mnogo radujem, a svoje jedva čekam.

 

foto: Slobodan Pikula za Bonatti

Story: Pre polaska u Rio, kao promotivno lice Bonatija uradili ste zanimljiv set fotografija u kupaćim kostimima. Kako je bilo na snimanju?
- Želim da zahvalim celoj ekipi Bonatija na ukazanom poverenju i što su baš mene izabrali da budem njihovo promotivno lice. To je za mene velika čast. Ovo je prvi put da sam se oprobala u ovoj ulozi i odlično sam se snašla, toliko dobro da su na snimanju svi bili prijatno iznenađeni, što me je veoma obradovalo. Ja sam profesionalac i nadam se da sam to pokazala. Uživam u svemu što radim, a Bonati me je zaista učinio srećnom i posebnom ovog leta.

 

Story: Ranije ste se fotografisali i bez odeće za jedan muški mesečnik, zbog čega ste tada dobili otkaz u matičnom klubu. I dalje vam prija kada se fotografišete u izazovnom izdanju?
- I uvek će mi prijati jer kao što sam mnogo puta do sada rekla, imam šta da pokažem i ničega se ne stidim.

 

Story: Znači li to da ste po prirodi egzibicionista?
- Po prirodi sam dobar čovek, a u životu volim sve da probam, jednom se živi.

 

Story: I brojne tetovaže koje imate mogle bi delom da budu izraz vaših egzibicionističkih pobuda. Planirate li da uradite još neku?
- Tetovaže obožavam, one su moja slabost i porok, a spremna sam da ih imam još.

 

Story: Koliko Simon i vi ukupno imate tetovaža?
- Za sada samo dvadesetak.

 

Story: Smetaju li vam komentari onih koji zbog vašeg atraktivnog izgleda i isticanja ženskih atributa potiskuju u drugi plan profesionalne rezultate koje postižete?
- Ne zanima me šta ljudi pričaju. Uživam u svojoj koži, znam ko sam i šta sam, a svesna sam i šta sam sve morala da uradim kako bih bila tu gde jesam. Sada sam u toj fazi, daleko gore iznad, dotakla sam rukom nebo i rekla – uspela sam! Ljude bi najpre trebalo upoznati da bih se sudilo o njima.

makonda-tracker