kao na filmu

Od devojčurka iz Kasidola do prave dame koju svi obožavaju: Priča čuvene Dragane Mirković (FOTO)

0
Dragana Mirković danas slavi rođendan, a njen život je bio toliko uzbudljiv da bi jednog dana mogao da se napravi i film.

 

 

Ubrzo se pročulo da u Kasidolu postoji čudo od deteta i svi iz okolnih mesta su dolazili da je slušaju, a potom su u njenu kuću došli i čelni ljudi "Diskosa" sa predlogom da snimi ploču. Kako piše u nekim biografijama Dragane Mirković, njen otac je najviše bio šokiran ovim predlogom.

Nemojte, ljudi, k’o Boga vas molim! Pa ona još nije završila ni školu", govorio je tata Predrag.

Prva pesma koju je snimila bila je "Imam dečka nemirnog", a istoimeni album prodat je u više od 160.000 primeraka.


Sa kompozitorom Miodragom M. Ilićem Dragana je nastavila da ostvaruje plodonosnu saradnju i niže hitove: od "Simpatije", pa do jedne od najlepših srpskih narodnih pesama "Kad bi znao kako čeznem".


Plakala sam u Pinkovim zvezdama jer mi je sestra proživljavala poslednje dane života: Dragana Mirković otkrila potresne detalje...

 

Kao član "Južnog vetra" pevala je na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Miletom Kitićem… Vrtoglav uspeh kreće od 1990. godine, a Udruženje radio stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirkovic za "Pevačicu decenije".

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker