IMA I ONIH IZ SRBIJE

Nije samo Džoni Dep: Ovo su 8 NAJKONTROVERZNIJIH sudskih sporova DOMAĆIH I STRANIH zvezda - neke od njih DOBRO ZNATE

0

Neke svetske, ali i domaće zvezde poznatije su po  sudskim sporovima nego po talentima.

Majkl Džekson
Majkl Džeksonfoto: Profimedia

Kada dođe do sudskog spora među poznatim ličnostima sve oči javnosti uprte su u same aktere sukoba, ali i u sud i pravosudne organe.

 

Na domaćoj i stranoj sceni postoji veliki broj javnih ličnosti koje svoje vreme više troše na sudovima i svedočenjima nego na svojim radnim mestima. Zbog svog uticaja, moći, novca njihovi životu su često pod lupom javnosti.

 

 

Jedan od slučajeva koji je sinoć dobio epilog bio je i slučaj između čuvenog glumca Džonija Depa i njegove bivše žene Amber Herd. Ipak, oni nisu jedini koji su nas "zabavljali" u proteklih nekoliko dana, ali i godina.

 

Ovo je devet najpoznatijih sudskih slučajeva koji uključuju domaće i strane ličnosti,  neki od njih su ikone pop kulture.

 

Čarls Menson

 

Uprkos svom radu i trudu, Čarls Menson je mnogima više poznat po svojim ubilačkim namerama i sudskim postupcima više nego po muzici koja je bila njegov životni poziv.

 

Menson je karijeru gradio u Los Anđelesu šezdesetih godina. On je bio osnivač „porodice“ mladih hipija. Živeo je na ogromnom ranču koji se nalazio u blizini Los Anđelesa. Njegova porodica se sastojala od nekoliko muškaraca i nekoliko mladih žena.

 

Čarls Menson
foto: Profimedia

 

Kada je Mensonu konačno bilo dosta holivudske elite, naredio je nekim članovima porodice da jedne noći ubiju glumicu Šeron Tejt i grupu njenih prijatelja. Jezivo ubistvo je trebalo da pošalje poruku svima ostalima da njemu ne treba da se zameraju.

 

Menson je tim činom privukao pažnju javnosti i konačno je postao poznat, mada ne po svojim muzičkim talentima, već po ovom gnusnom činu. Nakon što je policija sklopila kockice i shvatila ko je kriv za ubistvo mlade devojke počelo je suđenje Mensonu i njegovoj porodici.

 

O.J. Simpson

 

Orental Džejms Simpson, čuveni američki fudbaler optužen je za ubistvo svoje bivše žene i njenog ljubavnika. Nakon duge potrage on je uhapšen, ali je u sudskom postupku proglašen nevinim zbog jednog dokaza.

 

Kožna rukavica pronađena na licu mesta nije odgovarala O.J.-u. Ipak, građanska porota je proglasila O.J. odgovornim za smrt para i dodelila porodicama žrtava 33,5 miliona dolara odštete.

 

 

O.J. se ponovo našao na naslovnim stranicama gotovo svih stranih medija 2009. nakon što je počinio neke zločine u Las Vegasu, gde sada služi zatvorsku kaznu.

 

Majkl Džekson

 

Majkl Džekson je zbog svog bahatog ponašanja bio čest gost u sudnicama. On je bio umešan u nekoliko slučajeva koji su završili na sudu, a najpoznatiji je bio onaj koji su pokrenuli roditelji 13-godišnjeg dečaka koji je detaljno opisao jezive seksualne radnje između njega i Džeksona.

 

Slučaj, "Ljudi protiv Majkla Džeksona", bio je jedan od najgledanijih televizijskih i najekscentričnijih slučajeva slavnih ličnosti u istoriji. Džekson je često kasnio na sud, a znao je i da se pojavi u pidžami.

 

Majkl Džekson
Majkl Džeksonfoto: SPENCER WEINER / AFP / Profimedia

 

Ispred zgrade suda često su ga dočekivali obožavaoci, kojima nije bitno što se protiv njega vodi postupak za jedno tako gnusno delo kao što je seksualno zlostavljanje dece.

 

Čak i nakon njegove smrti, ime Majkla Džeksona se i dalje pojavljuje u sudskim sporovima, jer se njegovom ličnom lekaru sudi za smrt pevača.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker