Šta vi mislite?

Pevačica u centru svetskog skandala: Predstavnica Španije iskopirala pesmu Dare Bubamare?

3

Društvena mreža Tviter bruji o tome kako je Šanel, kako joj je umetničko ime, iskopirala numeru koju je ova estradna zvezda predstavila publici još 2017. godine. 

foto: kurir tv
foto: kurir tv

Pevačica Dara Bubamara našla se u centru zbivanja koji su svetskih razmera. Skandal koji se odvija vezan je za popularno takmičenje Evrovizija. 

 

Naime kako se na Tviteru pokrenula polemika ovogodišnja predstavnica Španije na Evroviziji, Šanel iskopirala je pesmu Dare Bubamare koju su uradili domaći autori  Stefan Đurić Rasta i Slobodan Veljković Cobi.

 

 

Naime, pevačica Šanel (Chanel) izvodi numeru "Slomo", koju kao autori potpisuju: Leroy Sanchez, Ibere Fortes, Maggie Szabo, Keith Harris i Ajen Thonen. Međutim, mediji u Španiji kao i društvene mreže gore da je u pitanju plagijat i da se jasno čuje sličnost između Darinig hita i ovogodišnje predstavnice Španije na prestižnom takmičenju koje će biti održano u maju u Italiji.

 

Dara Bubamara
foto: Zorana Jevtić/Printscreen Youtube

 

- Pobednička pesma Šanel treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizisjkih propisa.Ona je ista kao pesma Dare Bubamare iz Srbije - jedan je od komentara na Tviteru.

 

Bilo je i onih koji traže hitnu reakciju žirija.

 

Zanima nas šta će žiri da uradi po ovom pitanju. Da li ta Šanel vidi da je njena pesma ista kao pevačice Dare Bubamare— navedeno je.

 

1 / 2 Foto: Printscreen

 

Ove navode prokomentarisala je i Dara Bubamara:

 

Danas kad sam ušla na društvene mreže šokirala sam se. Dobila sam milion poruka od nepoznatih ljudi iz Španije. Slali su mi linkove i skrinšotove natpisa u tamošnjim medijima da je ovogodišnja predstavnica na Evrosongu iskopirala moju pesmu. Poslušala sam i jasno se čuje sličnost. Međutim, malo su zakasnili, ili su mislili da neće biti provaljeni. Ja sam to snimila 2017. godine, a sad je 2022. Vidim da se digla frka, a i moj tim će podneti tužbu — kaže Dara, piše Kurir. 

 

1 / 6 Foto: Dragana Udovičić

 

Ona priznaje da joj prija što je kopiraju Španci.

 

Sad će ceo svet da čuje za moj hit. Tako i treba. Evrosong je svetski poznato muzičko takmičenje i svi će da komentarišu plagijat — kaže pevačica osvrćuću se na pesmu "Ekstravagantno" o kojoj je reč, prenosi Kurir. 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker