na poseban dan

Srđan, Tara i Dana su mu bili najveća motivacija i ljubav: Pogledajte emotivne uspomene Bore Todorovića koje tope srca

0

Istaknuti dramski umetnik bio je čovek zadivne karijere, ali i empatije, srca i blagonaklonosti.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Doajen jugoslovenske kinematografije i umetnik koji je svojim kultnim ulogama obeležio glumačku scenu 20. veka, Bora Todorović rođen je na današnji dan 1929. godine u Beogradu, a tokom odrastanja bio je veoma privržen sestri Miri Stupici koja je dokazala da čitava porodica poseduje vanvremenski dar za umetnost.

 

Tokom karijere duge pet decenija Bora je tumačio čak 100 likova na velikom platnu, a publika i danas pamti po ostvarenjima "Balkanski špijun", Maratonci trče počasni krug", "Profesionalac", "Nacionalna klasa", "Balkan ekspres".

 

Todorović je tokom braka sa proslavljenom balerinom Snežana Matić dobio naslednika Srđana Žiku koji godinama niže maestralne uspehe na glumačkom nebu, a neretko na svom Instagram profilu deli nemerljove uspomene sa roditeljima koji su obeležili njegovo detinjstvo.

 

Odmalena je sa ocem bio deo pozorišnih scena, te ta ljubav nije prestala ni u tinejdžerskim danima.

 

Prvi put zajedno su kročili ispred velikog platna 1991. godine na snimanju filma "Mala", Predraga Gage Antonijevića, a ponos na Borinom licu nije se mogla sakriti.

 

Nakon kraha braka sa Srđanovom majkom, glumac je po drugi put uplovio u zajednicu sa izabranicom Karolinom, a sa njom je dobio dve naslednice Taru i Danu.

 

Tokom jednog intervuja govorio je o najsrećnijim trenucima u životu koji su trag u vremenu.

 

Svakako rađanje dece Srđana, Dane i Tare. Možda je banalan odgovor, ali to je činjenica. Bilo je dosta srećnih trenutaka i nemam pravo da kažem da sam nezadovoljan svojim životom. Živeo sam i živim jedan lep i pun život, uspešan na sceni, a i privatno. 

 

Jedna od njegovih poslednjih uloga bile je u melodrami "Sveti Georgije ubiva aždahu" 2009. godine, gde je tumačio lik Alekse Vukovića.

 

Slavni umetnik preminuo je 7. jula 2014. godine od posledica moždanog udara.

 

 

 

 

makonda-tracker