glumačka diva

Danas proslavlja 63. rođendan: Olga Odanović je majka dvoje dece, a sa Peletom je izgradila nesalomivu BRAČNU idilu

5

Glumica je sa kolegom Draganom Petrovićem dobila sina Jakova i ćerku Lenku koja je krenula roditeljskim stopama.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Proslavljena glumica domaće kinematografije Olga Odanović danas puni 63 godine, a svojim nesvakidašnjim glumačim darom, višegodišnjom uspešnom karijerom i strašću koju oseća prema svom pozivu, postala je jedna od omiljenih dramskih umetnica čitavog regiona.

 

Olga je rođena 1958. godine u SlovenijI, mestu Celju, a odmalena je pokazivala interesovanje ka pozorištu, filmu, scenu, te nakon srednjoškolskog obrazovanja nije bilo mnogo izbora šta će biti njen profesionalni poziv.

 

Odanovićeva je studirala glumu  na "Fakultetu dramskih umetnosti" u klasi profesora Milenka Maričića, a diplomirala je u roku 1985. godine.

 

Tokom studija dobila je priliku za zaigra epizodne uloge u zapaženim domaćim ostvarenjima, a onda je postala i stalni član pozorišta "Boško Buha" kojem je doprinosila osamnaest godina.

 

Olga Odanović
foto: Dragana Udovičić

Publika je Olgu zavolela u tv ostvarenjima "Selo gori, a baba se češlja", "Vojna akademija", "Ravna Gora", "Za kralja i otadžbinu", "Crveni mesec". 

 

Glumica je godinama deo Beogradskog dramskog pozorišta gde publika ima prliku da je vidi u mnogobrojnim predstavama poput "Bela kafa", "Bračni prevrtljivci", "Luna - Park", "Izbiračica."

 

Višestruka je dobitnica mnogobrojnih umetničkih odlikovanja, a ono koje neretko ističe jeste Nušićeva nagrada za životno delo - glumicu komičarku.

 

Odanovićeva je godinama u skladnom braku sa kolegom Draganom Petrovićem Peletom, sa kojim je dobila dvoje dece, sina Jakova i ćerku LenKu koja je krenula roditeljskim stopama i možemo je videti u seriji "Preživeti Beograd".

 

Lenka Petrovic, Lenka Petrović
foto: Sonja Spasić

Peletova i Olgina ljubav bila je veoma neobična jer su veoma brzo svili zajednički dom, a upoznali su se na diplomskoj predstavi Nenada Purića "Groblje automobila". Bili su deo ansambla, te su tumačili uloge bračnih drugova, ne znajući da je ovaj susret sudbonosan. 

 

Na jednoj od proba Dragan ju je dočekao rečenicom "Ja ću tebe da ženim" koju glumica neretko citira u javnim istupanjima. Venčanje se odigralo nekoliko godina kasnije, bez medija i mnogo gostiju.

 

Olga Odanović, Dragan Petrović Pele
foto: Dragana Udovičić, Dragan Kadić

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker