misterija se nastavlja

ZBOG NJENOG FILMSKOG BEKSTVA OD KUĆE SVET JE PLAKAO: Da li su ove fotografije dokaz da je princeza Latifa živa?

0

Nakon što su Ujedinjene nacije zahtevale o Ujedinjenih Arapskih Emirata dokaz da je Latifa bint Muhamed al Maktum i dalje u životu, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije koje ne govore mnogo

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

U drugoj polovini aprila, Ujedinjene nacije izdale su saopštenje u kojem se zahteva dokaz o životu ćerke šeika Muhameda ibn Rašida el Maktuma, budući da princeza nije viđena otkad je obavila snimak u kojem priča kako je otac drži zatvorenu protiv njene volje.

 

Ovih dana, na Instagramu su osvanule de fotografije na kojima se nalazi princeza Latifa, a objavila ih je žena koja je u britanskim medijima identifikovana kao nekadašnja članica britanske mornarice Sajonid Tejlor.

 

 

Na njima vidimo šeikovu ćeku u restoranu u tržnom centru Dubai mol, u blizini Burdž Kalife, kao i u bioskopu tržnog centra Emirejts. U pozadini jedne od njih vidi se reklama za film koji se emituje od 13. maja, a Rojters nije uspeo nezavisno da utvrdi da li Latifa ima slobodu kretanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Promovgrams (@promovgrams)


BBC ističe da nije u mogućnosti da utvrdi validnost fotografija, kao i da nije dostupno više informacija o njima, dok Ujedinjene nacije odbijaju da komentarišu i dodaju za BBC da čekaju "uverljiv dokaz o životu u slučaju Latife". Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili su nakon aprilskog zahteva UN da je princeza na bezbednom i pod negom i brigom svoje porodice i medicinskih radnika.


Princeza Latifa bint Muhamed al Maktum u javnosti nije viđena od 2018. godine, kada je pokušala da pobegne iz UAE. U tome su joj pomagali bivši francuski obaveštajac Erve Žober i prijateljica i instruktorka kapoere iz Finske Tina Jauhijainen, ali su nakon nekoliko dana specijalne snage presrele njihovu jedrilicu na putu prema Indiji i vratili je kući.

 

 

makonda-tracker