Neke imaju i po DVE DIPLOME

JEDNA JE ZAVRŠILA FAKULTET BEZBEDNOSTI I OBOŽAVALA DA POSEĆUJE STRELJANU: Evo šta su po struci naše poznate VODITELJKE!

2

Pojedina poznata lica sa malih ekrana imaju čak i po dve diplome, i bez obzira što se bave voditeljskim poslom, imaju potpuno drugačije zvanje.

foto: Nemanja Nikolić, Sonja Spasić, Damir Dervišagić
foto: Nemanja Nikolić, Sonja Spasić, Damir Dervišagić

Jovana Joksimović, koja vodi jutarnji program, završila je menadžment u umetnosti.


Bojana Ristivojević pored Visoke poslovne škole, završila je i Pravni fakultet u Novom Sadu. Naime, želja njenog oca bila da mu jedna od ćerki bude pravnica.

 

foto: INSTAGRAM

Voditeljka Maja Nikolić završila je Prvu gimnaziju u Sarajevu, a Višu turističku školu u Beogradu.

 

Priča Vesne Dedić veoma je interesanthna - 1986. godine preselila se u Beograd, jer je želela da studira dramaturgiju. Međutim, pošto nije položila prijemni ispit, upisala je Filološki fakultet, odsek za opštu književnost i teoriju književnosti. Za ovaj smer se odlučila jer je čula da ga je završio srpski književnik Danilo Kiš. Nakon završene druge godine, pak, otišla je u London. Našla je posao u pabu, čitala je Šekspirove drame u engleskim bibliotekama i išla je na koncerte rok grupa na Vembliju. Umesto dva meseca, tamo je ostala dve godine, a vratila se jer joj je otac rekao da mora da završi fakultet.

 

foto: Damir Dervišagić

Dea Đurđević je, na primer, završila dva fakulteta - pored žurnalistike, pohađala je osnovne i master studije na Fakultetu bezbednosti. Svaki slobodan trenutak često je koristila za streljanu.

 

Međutim, Dea je jednom prilikom izjavila kako je oduvek želela da se bavi novinarstvom, te da je počela kao volonter, da bi na kraju postala jedno od zaštitnih lica.

 

foto: Nemanja Nikolić

Sanja Marinković posle gimnazije prvo je upisala i završila menadžment, a zatim finansijski menadžment.
 

 

makonda-tracker