skrhani bolom

OPRAŠTANJE OD KRALJA: Održana komemoracija povodom SMRTI pevača Šabana Šaulića! (FOTO) (VIDEO)

0

Mnogobrojne kolege, prijatelji, rodbina su tu, a među ostalima, govor je održala vidno potrešena Zorica Brunclik 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Komemorativni skup zbog tragične smrti pevača Šabana Šaulića održava se u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

 

Na komemoraciji su se okupile mnoge Šaulićeve kolege, javne ličnosti i poštovaoci njegove muzike, kao i njegova ćerka Sanela sa mužem Batom i sinom Lukom i Šabanov sin Mihajlo.

 

 

Kumovi pokojnog pevača Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš već su stigli u Skupštinu grada Beograda, a za njima i Dajana Paunović, Beki Bekić, Hasan Dudić, Dragana Mirković, Snežana Babić Sneki i drugi.

 

- Teško je prihvatiti istinu, najteže. Šaban Šaulić nije više fizički među nama, kralj narodne muzike. Kada je pevao verovali ste mu jer je u pesmu unosio svoju tananu dušu. Stvorio je toliko ličan stil da niko nije mogao da ga kopira. Počeo je karijeru jako mlad i sarađivao sa mnogim istaknutim umetnicima. Njegove oči bile su ogledalo njegove duše, iskrile su kada je bio veseo i radostan, baš ga tako pamtimo, teško će nam biti, ali ostaće njegova pesma. Neka je večna slava i hvala velikom Šabanu - predsednik Saveza estradno-muzičkih umetnika Dragiša Golubović.

 

foto: Damir Dervišagić

 

- Naši ljudi tuguju u celom svetu, tuguje region, porodica je neutešna. Kumovi tuguju. Pre nego što bilo šta kažem, uvek sam se pitala što si baš mene izabrao, jer si povučen i tih, a ja sasvim suprotno. Sa kim ću, kume, ja da pevam, kada smo najčešće pevali zajedno? Na vašoj poslednjoj slavi ljutio si se što nema muzike, a ja sam htela da se ispričamo i bila sam srećna. Pričali smo i pravili planove, da udamo Zlatu, da oženimo Mihajla. Sve se, kume, prekinulo, sve to ne postoji. Ti si bio moj pevač, za sva vremena, putuj sa anđelima, naš ponosu i neka ti je večna slava - rekla je Zorica Brunclik.

 

 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker