nosi se s tim

Popularna manekenka otvoreno progovorila o svojoj BOLESTI: Počelo je kada sam imala 15 godina, čupala sam svoje trepavice nekontrolisano

0

Na zahtev fanova koji se bore sa istim problemom, odlučila je da podeli svoje iskustvo.

sara sampaio
sara sampaiofoto: Profimedia

Viktorijin anđeo Sara Sampaio odlučila je da javno progovori o svom mentalnom problemu koji utiče na njen svakodnevni život: trihotilomaniji.

 

U pitanju je bolest koja joj stvara potrebu da nekontrolisano čupa svoje obrve.

 

Pre desetak dana Sampaio pitala je svoje pratioce na Instagramu da joj postavljaju pitanja koja žele, budući da je bila zaglavljena u gužvi u saobraćaju. Neko od pratioca ovu dvadesetsedmogodišnju manekenku pitao je o njenoj rutini vezanoj za održavanje obrva, na šta je ona odgovorila:

Probajte da ih ne dirate, nažalost, ja patim od trihotilomanije i čupam ih, tako da imam mnogo proreda između, pa koristim olovku kako bih ih popunila."

 

Back in ny for a day with @victoriassecret

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio) on

Nakon što je dobila mnogo poruka od fanova koji takođe pate od ove bolesti, Sampaio je odlučila da postavi dug odgovor na svom Instagram profilu o svom iskustvu sa trihotilomanijom.

Manekenka je  prvo objasnila šta je trihotilomanija. Priznala je da se ona prvi put suočila sa ovim problemom čupanja dlaka kada je imala samo 15 godina i da je počelo tako što je čupala samo trepavice na početku.

 

Trihotilomanija je mentalni problem koji stvara neprirodnu potrebu i nagon da se čupaju dlake sa tela, najčešće trepavice ili obrve, ističu stručnjaci. Neki ljudi pate od blažeg oblika ove bolesti, pa se lako nose sa njim. Međutim, za ostale ovi komplusivni postupci čine da ostaju bez dlaka na nekim mestima na telu, pa čak i da ćelave. Iako je nejasno koji tačno faktori izazivaju ovaj problem, stres, anksioznost i porodična istorija mogu doprineti razvitku ove bolesti.

 

 

makonda-tracker