PATNJA

Posle njega ostalo joj je SLOMLJENO SRCE i dvoje usvojene dece: Ljubavna priča NAJLEPŠEG PARA Holivuda je čista TUGA

0

On je za nju i dalje važan deo života 

Tom Kruz i Nikol Kidman ljubavna priča
Tom Kruz i Nikol Kidman ljubavna priča foto: Ben Gurr / News Licensing / Profimedia

Poznata glumica Nikol Kidman bila je u braku sa kolegom, glumcem Tomom Kruzom punih 11 godina. I sada, kada se priseti tog braka u njoj se budi osećanje tuge, a mnogi ih se sećaju kao jednog od najlepših parova Holivuda.

 

Nakon razvoda Nikol je ostala sa slomljenim srcem i dvoje usvojene dece. Posle godina samoće, talentovana australijska glumica udala se za pevača Kita Urbana.

 

Prvi put su se upoznali 1990. godine na audiciji za film Dani groma. Kruz, koji je napunio 28 godina, tada je već bio prilično poznat glumac, a 23-godišnja Kidman je tek počinjala karijeru u američkoj kinematografiji.

 

Reditelj drame, Toni Skot, verovao je Kruzu na mnogo načina, pa je slušao i njegove savete o novim glumcima. Kada je Kidmanova videla Kruza, shvatila je da neće biti izabrana za ulogu - bila je previsoka za glavnog lika. U stvari, Kruz nije bio nimalo postiđen. Kako se kasnije prisećao, strast prema crvenokosoj lepotici rasplamsala se u njemu baš u trenutku kada ju je ugledao. Naravno, Nikol je prihvaćena za glavnu ulogu.

 

Njihova veza počela je odmah i brzo se razvijala, a ljubavnici nisu ni pokušavali da je sakriju. U vreme susreta sa Nikol, Kruz je bio oženjen. Njegova supruga bila je Mimi Rodžers, poznata glumica, malo starija od njega. Njihov brak se teško može nazvati srećnim, pa se glumac razveo bez problema.

 

Na Badnje veče, iste 1990. godine, Tom Kruz i Nikol Kidman su se venčali, nakon čega su otišli ​​u Kolorado na skijalište. Kruz je svoju ženu iza dana u dan sve više osvajao poklonima i pažnjom. Jednom je izjavio da je prvo osećanje koje je osećao prema Kidmanovoj bila strast, ali nakon što ju je bolje upoznao, rodilo se i poverenje. Zapravo, to su "kitovi" na kojima je počivala njihova ljubav.

 

Ljubavna priča Nikol Kidman i Toma Kruza
Ljubavna priča Nikol Kidman i Toma Kruza foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Godinu dana kasnije, Nikol je rekla da joj se ponekad čini da su ona i Tom jedna osoba. Par se svuda pojavljivao zajedno, a Tom je rekao da je najduži rok, koji je proveo bez supruge, 12 bolnih dana. Vrhunac Tomove ljubavi prema Nikol bila je kupovina privatnog aviona, kojem je glumac dao ime "Slatka Niki".

Prirodni nastavak srećnog braka su, naravno, deca, ali ih Kruz i Kidman nisu imali.

 

Tek nedavno glumica je smogla snage da otkrije pravi razlog svog razvoda od Kruza i istinu o izgubljenom zajedničkom detetu. 40-godišnja glumica priznala je jednom poznatom magazinu da je bila trudna sa zvezdom akcionog filma Nemoguća misija. Ona je ispričala da se sve desilo 1990. godine, nekoliko meseci nakon venčanja sa Tomom Kruzom.

 

Tada je Kidman imala 24 godine, a u Holivudu su je gledali kao srećnu ženu, najbogatijeg i najuticajnijeg glumca. Mnogi su za nju govorili da je osrednja provincijalka i zbog toga je bila veoma zabrinuta. Ipak, njoj su deca bila najvažnija i neizmerno se obradovala kada je saznala da čeka bebu.

 

Za mnoge oni su bili najlepši par Holivuda
Za mnoge oni su bili najlepši par Holivuda foto: Magali Delporte / News Licensing / Profimedia

 

Ništa manju sreću nije osećao ni Kruz, koji se nakon ove vesti vinuo u nebo:

 

- Stvarno želim da imam decu. Jedva čekam da vidim kako moj sin igra bejzbol, a moja ćerka vežba u horu, mogao sam... čak i da odbijem Oskara - podelio je Tom sa novinarima u radosti, ali Kidman nije uspela da iznese trudnoću. Ona je imala pobačaj u trećem mesecu trudnoće i tada počinju muke u njihovom braku.

 

Kruz je sa velikom pažnjom sakrio ovu tužnu epizodu kako ne bi izazvao ogovaranje i zaštitio sebe i Nikol od pažnje javnosti. Nikol više nije mogla da zatrudni, a Tomova napetost se okrenula protiv njega - žuta štampa je počela da piše o njegovoj neplodnosti. Nije tajna da Tomova prva supruga, glumica Mimi Rodžer, u trogodišnjem braku glumcu nije rodila decu, ali je nakon razvoda od njega dobila dete sa njegovim prijateljem Krisom Čafom.

 

 

Prošle su dve godine, svi pokušaji da imaju dete nisu doveli do rezultata. Nikol je nastavila da tuguje zbog izgubljene bebe. Kruz je bio ljut na izveštaje štampe, njegov muški ponos je bio veoma povređen. Počeo je da pokazuje ravnodušnost prema svojoj ženi, skoro nikada nije bio kod kuće, nedeljama je ostajao na setu, retko se javljao. Porodična idila je bila narušena, pisali su strani mediji.

 

Kruz je priznao da je njegovoj supruzi bilo teško zbog njegove slave. U to vreme Kidman nije bila toliko popularna kao što je bila, i stalno je bila u njegovoj senci. Možda je to razlog zašto je par za 10 godina zajedno glumio u samo tri filma.

 

Još jedan kamen spoticanja bila je Kruzova povezanost sa sajentološkom crkvom, koja daje poseban značaj deci u porodici, a Kidman nikada nije uspela da glumcu podari naslednika. Sama Kidman se pridružila nastavi, ali je stalno sumnjala u ispravnost svoje odluke, o čemu je više puta pričala sa prijateljima.

Kidman je potom insistirala da usvoje dete.

 

Šta je bio razlog za razlaz Toma Kruza i Nikol Kidman?
Šta je bio razlog za razlaz Toma Kruza i Nikol Kidman?foto: Profimedia

 

Tako je njihova porodica dobila devojčicu Isabelu Džejn, a godinu dana kasnije sina Konora Entonija, koji i danas žive sa Kidmanovom. Tom Kruz ih viđa nekoliko puta godišnje i često zaboravi da im poželi srećan rođendan. Potpuno je fokusiran na sopstvenu ćerku Suri i čini se da je zaboravio na usvojenu decu.

 

Godine 1998. par se preselio u London, gde su kupili luksuznu vilu od 3 miliona dolara. Istovremeno, oba supružnika su pozvana da glume u filmu Široko zatvorene oči. Iako je par imao neizgovoreni dogovor da ne glume zajedno, Kruz i Kidman su potpisali otvoreni ugovor, prema kojem su se obavezali da će raditi na filmu onoliko dugo koliko je režiseru potrebno.

 

Ova snimanja su bila teška za supružnike, kažu da su čak morali da angažuju i terapeuta za veze. Mnogi veruju da je upravo ovaj film bio početak kraja porodice Kruz i Kidman. Istovremeno, Kruz je tužio jednog od novinara koji je objavio telefonske razgovore parova u kojima su Tom i Nikol psovali povišenim tonom.

 

Nikol se kasnije udala za Kita Urbana
Nikol se kasnije udala za Kita Urbana foto: John Salangsang / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumac je dobio slučaj, ali 2001. godine saznalo za odluku glumaca da se razvedu. Nikol je prvo rekla da je vest o razvodu za nju šok. Kidmanova je trebalo da dobije veliku sumu odštete ako bi njen brak sa Kruzom prešao granicu od 10 godina. Pored toga, bilo je glasina da je Kidman trudna, ali je zbog stresne situacije imala pobačaj. Na ovaj ili onaj način, do razvoda je došlo, višemilionsko bogatstvo je podeljeno, Kidman i deca su ostali u londonskoj vili, a Kruz je imao aferu sa glumicom Penelopom Kruz.

 

Od 2006. godine Kidman je udata za muzičara Kita Urbana, u ovom braku imala je 2 ćerke i čini se da je zaista srećna. Tom Kruz se razveo od glumice Kejti Holms u leto 2012. godine, nakon 6 godina, kako se činilo, srećnog braka, imaju ćerku, malu zvezdicu tračeva Suri Kruz.

 

Prošlo je mnogo godina od razlaza glumaca, ali za milione obožavatelja njihova imena su zauvek ostala povezana. Tom i Nikol održavaju normalne odnose i raduju se uspehima jedno drugog kao dobri prijatelji. Nekoliko godina nakon razvoda, Nikol je za jedan od ženskih časopisa rekla da je Kruz za nju oduvek bio i ostao značajna ličnost, a ona i dalje čuva ljubav prema njemu.

 

Tom Kruz je dobio ćerku Suri Kruz
Tom Kruz je dobio ćerku Suri Kruz foto: Profimedia

Tom je rođenjem bebe dokazao celom svetu da nije neplodan, da ga proganjaju svi ti lažni tračevi. On je onda objasnio da su mu te laži zatrovale život, a da problem nije bio u njemu, već u Nikol. Nikoline šanse da zatrudni su male, ali ona i njen suprug Kit Urban ne očajavaju. P

 

ar je već razgovarao o mogućnosti usvajanja bebe. Nikol ima usvojenu sestru Antoniju, njeni roditelji su usvojili devojčicu u ranom detinjstvu, a Nikol se prema njoj uvek ponašala kao prema svojoj rođenoj sestri - piše časopis Ladies' Home Journal.

 

- Naravno, usvojićemo dete. Šta nam drugo preostaje? Nikol ima četrdeset godina, a ja sam alkoholičar. Nećemo imati svoju decu.

 

Danas Nikol uživa u ljubavi sa poznatim muzičarem
Danas Nikol uživa u ljubavi sa poznatim muzičarem foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Kasnije je priznao da su se venčali zbog "beskrajne usamljenosti". Nikol je bila duboko nesrećna. Nakon što je 2003. dobila Oskara za film The Hours, Nikolina usamljenost je dostigla granicu i hitno joj je bio potreban čovek koji bi mogao da je spase i da joj da smisao života.

 

- Dobila sam Oskara, ali da li me je to učinilo srećnijom? Rano sam otišala od kuće, sanjala sam da napravim karijeru, ali šta sada kada sam postigala svoj cilj? Nemam ni sa kim da proslavim ovaj značajan događaj - izlila je dušu u hotelskom baru Kidman Urbanu, kojeg je tada jedva poznavala.

 

Bilo je to veče nakon što je primila svog prvog Oskara i bila je sasvim sama. Te usamljene večeri Urban i Nikol su shvatili da su potrebni jedno drugom, i da je ta porodična toplina i razumevanje ono što može da ih spase. Tada počinje novo poglavlje u životu Nikol Kidman.

 

 

makonda-tracker