tri puta se ženio

"MISLILA JE DA ĆU RAZUMETI. NISAM HTEO DA JOJ OPROSTIM": Prvi brak Vlaste Velisavljevića prekinula je — politika

0

Na suprugu čuvenog glumca vršen je pritisak da ga se odrekne dok je bio zatočen na Golom otoku, što je ona i učinila.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Kako je glumac svojevremeno pričao, kod njega su dok je bio na trećoj godini Akademije pozorišnih umetnosti pronađene ruske knjige, koje su u to vreme bile zabranjene. Zato je završio u zatvoru na Banjici.


Neću zaboraviti tu čuvenu ćeliju 17a na Banjici iz koje su me poslali na Goli otok. Bio je to najperfidniji mogući zatvor sa svim sredstvima za mučenje ljudi, a jedna od njih je bila i ta ćelija. Mala, uska, ne možeš da se ispraviš. Delio sam je sa ocem Voje Brajovića, Vukotom, koji je bio vojno lice i izjasnio se za Sovjetski Savez — ispričao je glumac jednom prilikom.

 


Odattle je poslat na Goli otok, a dok je tamo boravio na njegovu suprugu su vršili pritisak da ga se odrekne, što je ona i učinila.


Na moju su ženu tih godina vršili pritisak da me se odrekne. I odrekla me se. Ali me je i čekala, misleći da ću razumeti i da ćemo nastaviti tamo gde smo stali. Kako da nastavimo? To ne može. Nisam hteo da joj oprostim — iskreno je kasnije pričao Vlasta.


S prvom suprugom dobio je ćerku Dubravku.

 

Vlasta Velisavljević
foto: Antonio Ahel/ATA Images

Međutim, nisu joj dali da dođe do mene, kao ni meni do nje i naše ćerke Dubravke — rekao je on.


Potom se oženio još dva puta, a zahvaljujući ćerki je postao i deka.


Kasnije sam se oženio drugi put, a zatim i treći sa mojom sadašnjom ženom Nadom. Od Dubravke imam unučad Čizu i Merijam — pohvalio se.


On je u razgovoru za Politiku jednom prilikom istakao da je s bivšim suprama u odličnim odnosima i da je s trećom suprugom, štaviše, brinuo o majci svoje prve supruge.


Kad su se moja prva supruga Žana i ćerka Dubravka odselile u Ameriku, moja sadašnja žena Nada i ja smo se brinuli o Žaninoj majci Desi sve do njene smrti. Kad me je jednom prilikom supruga Nada pitala šta je njoj Žanina majka, baka Desa, ja sam joj rekao: pa, najverovatnije tašta, kao i meni — našalio se Vlasta.

 

Vlasta Velisavljević
foto: Damir Dervišagić

U istom intervjuu priznao je da nije sam birao žene, već su one birale njega.


Ali to nije samo moj slučaj. To je slučaj, uglavnom, sa svim brakovima i svim muško-ženskim odnosima u brakovima, pa i muško-ženskim prijateljstvima. U pitanju je matematika. Žene su, u odnosu na muškarce, u pozitivnom smislu, proračunate. One tako slože sve "kockice" u našem životu da mi, muškarci, imamo utisak da je to naše delo — rekao je glumac.

 

 

makonda-tracker