Ko je bio prvi izbor?

Razgovori iz vremena kada je Kum bila samo obična priča o italijanskim mafijašima: Zvezde koje su odbile glavne uloge, a tako i priliku da uđu u istoriju

0
Malo ko je verovao u uspeh "Kuma", ali film je vrlo brzo dobio status kultnog i ušao u legendu.

 

Izbor glumaca

 

foto: Profimedia

Iako je imao ceo studio protiv sebe, Kopola je ostao dosledan u nameri da Don Vita Korleona igra Marlon Brando. "Paramaunt" je predlagao da glavnu mušku ulogu igraju Entoni Kvin, Džordž K. Skot, čak i producent Karlo Ponti, ali je Kopola zahtevao Branda.

 

Ni činjenica da su se Frenk Sinatra i Džejms Kan sami nudili za tu ulogu, nije pokolebala reditelja, koji je otišao toliko daleko da je pred producentima odglumio napad epislepsije kada su mu saopštili da Brando neće igrati u njegovom filmu.

 

Njegov deda bio je najveći seks simbol: Upoznajte unuka legendarnog Marlona Branda (FOTO)

 

Slična situacija se desila i kod odabira glumca koji će igrati Majkla Korleona. Producenti su predlagali Vorena Bitija, Dastina Hofmana, Martina Šina, pa čak i Džeka Nikolsona ali Kopola je zahtevao tada nepoznatog njujorškog glumca Ala Paćina. predlagali su i Roberta Redforda i Rajana O Nila, ali je reditelj ostao dosledan svom prvom izboru. Slično se desilo i kod odabira mladog Vita Korleona, ali je na kraju izbor pao na Roberta De Nira, uprkos činjenici da je glumac napre konkurisao za ulogu braće Majkla i Sonija.

 

Ali jedini izbor producenata, kog je i Kopola prihvatio bio je glumac Džejms Kan, koji je odigrao maestralnu ulogu Sonija Korleona.

 

Robert de Niro: Grubijan nežnog srca

 

A krajem aprila, Fransis Ford Kopola, Robert De Niro i Al Paćino okupiće se na Trajbeka filmskom festivalu gde će obeležiti 45 godina od premijere prvog dela "Kuma".

 

makonda-tracker