Tragična priča

Zbog nestvarne lepote mnogi nisu verovali da boluje od ŠIZOFRENIJE i da je zavisna od alkohola, a na komemoraciju je došao sam njen sin: Svi detalji životne priče popularne glumice (FOTO)

0
Zbog Veronikinog uspeha u manekenskim vodama porodica je odlučila da se preseli na Beverli Hils gde je upisala školu glume.

 

 

Zbog Veronikinog uspeha u manekenskim vodama porodica je odlučila da se preseli na Beverli Hils gde je upisala školu glume. Ubrzo se pojavila na filmskom platnu, a nakon nekoliko uloga u nju se zaljubio scenograf Džon Detli. Iste godine par se venčao i dobio ćerku Ilejn.

 

Njenu frizuru je vlada htela da zabran

 

U to vreme još nije uzela umetničko ime, ali nakon uloge u "I Wanted Wings" njena karijera krenula je uzlaznom putanjom. Potpisala je ugovor s Paramauntom, a sugerisali su joj da uzme ime Veronika zbog svoje izuzetne lepote, a prezime Lejk jer su njene oči bile plave poput jezera.

 

Pojavila se u "Sullivan’s Travels", a nakon toga njeno ime je odjeknulo Holivudom. Postala je sinonim za lepotu i postala seks simbol tog vremena. Angažmani su se samo nizali, pa je zaigrala u nekoliko tada popularnih filmova u kojima je tumačila lik fatalnih žena i poznata kao jedna od prvih "pin up" devojaka.

 

Bila je prva Jugoslovenka na izboru za Mis sveta, bisernog tena i zlatnih uvojaka: Gorka sudbina bivše supruge Zdravka Šotre ostavila je sve bez reči (FOTO, VIDEO)

 

Njena frizura postala je planetarno popularna. Taj stil iskopirale su žene širom sveta, a to čine još i danas. Pripadnice lepšeg pola toliko su "poludele" za takozvanom "peek-a-boo bang" frizurom koja je prekrivala jedno oko da je američka vlada planirala da se zabrani jer se bojala da će se radnicama kosa zaplesti u mašine.

 

Kada se činilo da ništa ne može da je zaustavi, Veronika je doživela još jednu traumu. Naime, kada je bila trudna, pala je na setu i izgubila dete. Skrhana glumica i njen suprug tragediju nisu mogli da podnesu, a ta situacija dovela ih je do razvoda. Osim toga, film u kojem je tumačila nacističku špijunku je u međuvremenu dobio loše kritike, a njena karijera počela je da se ruši.

 

Nastavak priče pročitajte na narednoj strani...

 

makonda-tracker