gorka sudbina naše lepotice

BILA JE PRVA JUGOSLOVENKA NA IZBORU ZA MIS SVETA: Pričali su da se takva lepotica JEDNOM RAĐA, udvarači su je OPSEDALI, a zbog teške depresije smrtonosnom dozom lekova okončala je svoj život

0

Nikica Marinović je bila toliko lepa, da je o njenoj lepoti u jedno doba nastala je i legenda. Pričalo se da je takva lepotica bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj peni, i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Predivna Nikica Marinović na izboru za Mis sveta se, navodno, našla slučajno. U vreme kada se organizovao izbor za Mis Jugoslavije, ženski nedeljnik "Bazar" preuzeo je organizaciju. Međutim, glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama.

 

foto: Profimedia

Srela je Nikicu Marinović, tada još uvek maloletnu učenicu dubrovačke Ekonomske škole. Jedva je uspela da ubedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje, a upravo je ona ostavila za sobom sve druge jugoslovenske lepotice, a onda i najlepše iz celog sveta.

 

Posle 15 godina ova smrt je i dalje nerazjašnjena: Bio je na vrhuncu slave, a onda ga je zadesila tragična sudbina

 

Te davne 1966. godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu. Ta devojka je bila prelepa Dubrovčanka – Nikica Marinović, koja je na ovom takmičenju kao prva predstavnica ondašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila senzacionalno drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

 

Tužna priča o savremenoj Pepeljugi: Za njom ostala jedna cipela, i nikada raspleteno klupko tajni... (VIDEO)

 

Iz tog vremena kolaju priče da joj je lenta najlepše na planeti izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka. No, činjenica je da nijedna lepotica Jugoslavije nije uspela da osvoji tako visoku titulu. Nikica se posle trijumfa na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Prepričavalo se kako je odbila slavnog filmskog producenta Dina de Laurentisa, koji joj je nudio ispunjenje holivudskog sna, objasnivši mu da nema talenta za glumu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

( Izvor: 24sata.rs )
makonda-tracker