prepustili se

"Teško je poverovati da mi je ikada rekla 'ZDRAVO'!" Ovu strastvenu aferu su mnogi zaboravili, a slomila je dva braka

0

Popularni glumac navodno nije ni pokušao da se suzdrži kada je dobio priliku da se stvarnost i scenario isprepletu, a do danas nije priznao da je bio u vezi sa čuvenom glumicom

Džon Malkovič i Mišel Fajfer u filmu 'Opasne veze'
Džon Malkovič i Mišel Fajfer u filmu "Opasne veze"foto: ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia

Američka filmska zvezda Mišel Fajfer, jedna od najlepših žena planete, decenijama je tiha žudnja miliona muškaraca, ali je ona, na njihovu žalost, odavno zauzeta.


Glumica koju smo obožavali u "Povratku Betmena", "Licu sa ožiljkom", "Opasnim umovima", "Dobu nevinosti", "Jednog lepog dana" i mnogim drugim filmovima, od 1993. godine je u braku s Dejvidom E. Kelijem, s kojim ima divnu priču.


Slavna Mišel stigla je u Holivud s 20 godina i, nakon što ju je "pod svoje" uzeo mistični vegetarijanski kult, uspela je da se otrgne od njihovog uticaja.

Budući da je od svog dolaska u Los Anđeles dala velike svote novca ovoj bizarnoj zajednici za koju kaže da joj je "isprala mozak", Mišel je očajnički trebao posao, a uskoro je počela da pohađa časove glume kod čuvenog američkog-grčkog režisera i producenta Miltona Katselasa.

 


Na ovim časovima je upoznala glumca Pitera Hortona i uskoro su bili par, a venčali su se već 1981. godine. Dok su bili na medenom mesecu, Mišel Fajfer je dobila poziv kom se nadala posle nekoliko sporednih, nezapaženih uloga – igraće glavni ženski lik u "Briljantinu 2"!


Bio je to početak velike karijere, a u narednim godinama Mišel je igrala u brojnim uspešnim projektima, pa je tako 1988. angažovana za "Opasne veze" (1988), gde je igrala pored Glen Klouz, Ume Turman, Kijanua Rivsa i Džona Malkoviča.


Film čiju režiju potpisuje Stiven Frirs doneo je priču smeštenu u Pariz 18. veka, a zasnovana je na romanu "Opasne veze" iz 1782. godine i drami adaptiranoj sredinom osamdesetih. Malkovič je igrao vikonta Sebastijena de Valmona, koji prihvata izazov bivše ljubavnice markize Izabel de Martej (Glen Klouz) da zavede nevinu Mari de Turvel, koju je igrala Mišel Fajfer.

Njihovi likovi se na kraju zaljubljuju, ali igre koje Valmon i De Mertejeva igraju na kraju dovode do propasti svih, a nešto slično desilo se i u stvarnom životu glumaca. U tom trenutku Malkovičev brak s glumicom Glen Hidli bio je u krizi posle šest godina zajedničkog života.


Njegov brak se raspadao, a tokom snimanja filma je imao aferu s Mišel Fajfer – rekao je kasnije reditelj filma. – "Opasne veze" su o izdaji, lažima i raspletu odnosa. Bila je to jedna od onih situacija kad se stvarnost i umetnost ukrštaju. Džonu je to bilo neodoljivo. Čak i za čoveka koji uživa u lošem ponašanju, to mi je bilo teško.

 

Džon Malkovič i Mišel Fajfer u filmu 'Opasne veze'
Džon Malkovič i Mišel Fajfer u filmu "Opasne veze"foto: ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia

Par se nikada nije oglašavao povodom tvrdnji o njihovom odnosu, a Džon Malkovič je verovao da on nije dostojan lepotice kakva je glumica.


Teško je poverovati da mi je Mišel Fajfer ikada rekla "zdravo" – rekao je jednom prilikom za The Times. – Nije da ona nije neko koga upamtiš, Bog zna to... pokušavam da kažem da, kada mislim o nekome, ne mislim o sebi kao nekom ko je upleten s njima. Oni su nezavisni od mene. Kao da ih nikako ne uznemirava moje postojanje.


U svakom slučaju, odmah nakon snimanja "Opasnih veza", Malkovič se razveo, a potom je otkriveno da se razvodi i Mišel Fajfer, koja je iste godine prekinula brak s Hortonom, tvrdeći da želi da se posveti poslu. Nekoliko godina kasnije, upoznala je čoveka svog života, a ostalo je istorija.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Jeste li čuli za balkanski ljubavni eliksir?

 

makonda-tracker