iznenadićete se

Jedna njena torba košta duplo više: Znate li koliko su Kim i Kanje (na rate) platili surogat majci?

0

Kim Kardašijan i Kanje Vest spadaju u retke parove u Holivudu čiji su detalji ugovora sa surogat majkom dospeli do javnosti

Kim Kardašijan i Kanje Vest bili su u braku od 2014. do 2022. godine
Kim Kardašijan i Kanje Vest bili su u braku od 2014. do 2022. godinefoto: EPA/PAUL BUCK

Rijaliti zvezda i poslovna žena Kim Kardašijan ponosna je majka četvoro dece, koju je dobila s reperom i bivšim suprugom Kanjeom Vestom.


Ona je najpre na svet donela ćerku Nort (10) i sina Sejnta (8), nakon čega je par zamrznuo embrione i uz pomoć surogat majke proširio porodicu za još dva člana. Najpre je na svet stigla Šikago (5), a potom i Kimino i Kanjeovo najmlađe dete Psalm (4).


Surogat majčinstvo širom sveta je kontroverzna tema, ali je u ono dopušteno u Americi, iako je mnogo pojedinosti još uvek obavijeno velom misterije.

Zbog ugovora o poverljivosti koje surogat majke potpisuju, uglavnom nije poznato koliko im je plaćeno da nose bebe poznatih ličnosti, ali je do medija ipak dospeo iznos koji su primile žene koje su nosile decu Kim Kardašijan i Kanjea Vesta.

 

Kim Kardašijan i Kanje Vest imaju četvoro dece zajedno
Kim Kardašijan i Kanje Vest imaju četvoro dece zajednofoto: EPA/PAUL BUCK

Detalji ugovora Kim Kardašijan i Kanjea Vesta sa surogat majkom


Starleta je koristila usluge agencije da pronađe "savršenog surogata", a Kardašijan-Vestovi platili su to 68.850 dolara. Međutim, kako piše The Sun, u slučaju Psalmovog rođenja 2019, sama surogat majka dobila je ukupno 45.000 dolara, što joj je isplaćeno u 10 rata, po 4.500 dolara mesečno.


Navodno su u ugovor bile uključene i dodatne novčane nadoknade za slučaj da se ispostavi da će nositi blizance ili trojke – dodatnih 5.000 dolara.


U slučaju da dođe do komplikacija u trudnoći ili na porođaju zbog kojih bi surogat majka izgubila reproduktivne organe, Kim i Kanje obavezali su se da će platiti još 4.000 dolara.

 

Kim Kardašijan i Kanje Vest bili su u braku od 2014. do 2022. godine
Kim Kardašijan i Kanje Vest bili su u braku od 2014. do 2022. godinefoto: epa-efe / jason szenes, EPA

Međutim, nijedan od ovih troškova nije bio potreban jer je trudnoća protekla u savršenom redu i Psalm je bezbedno stigao na svet.


Surogat majka je, takođe, morala da ispuni određene uslove: nije smela da koristi drogu, alkohol i cigarete, zabranjeno joj je bilo da farba kosu, pije više od jednog pića koje sadrži kofein dnevno, ide u saunu, jede sirovu ribu, rukuje kutijom za pesak za mačke i ima seksualne odnose tokom tri nedelje od oplodnje.

 

Kim Kardašijan ne žali novac da se usreći


Moglo bi se reći da je Kim Kardašijan prošla odlično prilikom sklapanja ovog ugovora, budući da je njeno bogatstvo te 2018. godine bilo procenjeno na 350 miliona dolara, a danas ona na svoje ime ima čak 1,7 milijardi dolara.

 

Primera radi, ona u svojoj kolekciji ima torbu najmanje dvostruko skuplju od svote koju je isplatila surogat majci. U pitanju je tašna Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin, za koju je Kim izdvojila više od 100.000 dolara, pisao je Page Six.

 

Kim Kardašijan nosi torbu Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin na fudbalskoj utakmici u Japanu
Kim Kardašijan nosi torbu Hermès Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin na fudbalskoj utakmici u Japanufoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ali to nije najveći trošak Kim Kardašijan, budući da je pre oko godinu dana na aukciji platila 202.492 dolara za privezak s ametistom koji je nekada nosila  princeza Dajana, pisao je CBS, a jednom se nadmetala za tri narukvice Elizabet Tejlor od žada i dijamanata i platila ih 64.900 dolara, o čemu je izvestio Forbes.

 

Njen sada već bivši suprug Kanje Vest  imao je velike oscilacije u bogatstvu, a 2021. godine navodno je imao čak 6,6 milijardi, kako je pisao The Hollywood Reporter.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Savetnica za VTO o surogat majčinstvu

 

 

makonda-tracker