nikad to nije zaboravila

Nazivao ju je NAJPOGRDNIJIM imenima: Dženet Džekson podelila uznemirujuće detalje o odnosu s Majklom

0

Dženet Džekson ostavila je dubok trag u pop muzici, ali će zauvek ostati upamćena pre svega kao sestra kralja popa Majkla Džeksona

foto: SCOTT FLYNN / AFP / Profimedia
foto: SCOTT FLYNN / AFP / Profimedia

Novi dokumenarni film, nazvan jednostavno "Dženet", otkriva manje poznate detalje o životu pevačice Dženet Džekson (55), između ostalog i kakav je teret bilo njeno slavno prezime. 


Ona je pričala o životu u senci Majkla Džeksona, kako u porodici tako i na sceni, kao i o mračnoj strani odnosa koji je imala sa svojim čuvenim bratom.


Bilo je trenutaka kada me je začikavao i vređao me... Svinja, kobila, ku*va, krmača, krava... ― prisetila se Dženet.

 

Ona je istakla da se pretvarala da je Majklovo ponašanje ne povređuje iako joj je teško padalo.


On bi se tome smejao, a onda bih se i ja smejala, ali bilo je nešto u meni što je tada povređeno. Kada ti neko govori da si težak, to te pogodi ― rekla je Dženet.

 


Ona je ispričala da je od detinjstva jela na nervnoj bazi, a da je njena borba s nezdravim odnosom prema hrani počela kad je imala 11 godina i kada je dobila ulogu u sitkomu "Good Times".


Ja jedem iz emocija, tako da ― kada sam pod stresom ili me nešto stvarno muči ― hrana me teši ― rekla je Dženet.


Ona je ispričala da je nakon perioda kada je bila vrlo vitka 2006. godine zbog uloge morala da se ugoji i da je došla do težine od 81 kilograma, nakon čega joj je bilo izuzetno teško da ponovo smrša.

 

Kako je Dženet istakla, u pubertetu i adolescenciji je imala poteškoće da prihvati promene na svom telu.


Rano sam počela da se razvijam i da mi rastu grudi, pa sam ih zatezala da bih izgledala kao da imam ravne grudi ― prisetila se pevačica.


Ona smatra da je za najveći deo problema koje je imala u životu kriva ― slava. Najveći teret bio je uspeh njenog brata Majkla, pre svega kontroverze koje su ga pratile i suđenja za pedofiliju.


Za mene je to bilo frustrirajuće. Mi imamo svoje odvojene živote. Iako je on moj brat, to nema veze sa mnom ― rekla je Dženet i dodala: ― Ali želela sam da budem tu za njega, da ga podržim koliko sam mogla.

 

Majkl Džekson na suđenju
Majkl Džekson na suđenjufoto: SPENCER WEINER / AFP / Profimedia

Ona je istakla da je njen brat porodici dečaka Džordana Čendlera, koja ga je 1993. tužila za pedofiliju, davao novac kako bi se što pre oslobodio problema. Postigli su vansudsku nagodbu u okviru koje je Džekson morao da plati 23 miliona dolara.


Majkl je na kraju dao novac. Samo je hteo da sve prođe, ali to izgleda kao da si kriv ― rekla je pevačica i otkrila da je njena karijera patila zbog Majklovog suđenja. Između ostalog, ostala je bez saradnje s jednom poznatom kompanijom.


Dženet i njen čuveni brat su potom zajedno snimili pesmu Scream, inspirisanu njegovim javnim suđenjima. Međutim, to što je rizikovala svoju karijeru i lagodan život da bi podržala brata nije poštovano onoliko koliko bismo očekivali...

 

Majkl Džekson
foto: Profimedia

Majkl je snimao noću, ja sam snimala danju. Njegova diskografska kuća bi blokirala set tako da nisam mogla da vidim šta se dešava. Nisu me želeli na snimanju. Osećala sam se kao da pokušavaju da učine da se takmičimo ― rekla je Dženet. ― To me je zaista povredilo jer sam se osećala kao da se borim protiv njega, a ne da se borim uz njega. Želeo je da između nas sve bude kao u starim vremenima, ali nije moglo. Stara vremena su odavno prošla.


Ona je ispričala i da je prvi put osetila da gubi brata i da se između njih javlja jaz još 1982. godine, kada je on postigao uspeh s pesmom Thriller.


Osetila sam da je nešto između nas drugačije, da se događa promena. Tad smo pošli različitim putevima. Više nije bilo zabavno biti u njegovoj blizini ― istakla je Dženet.

 

 

makonda-tracker