cvetna rapsodija

NE, NIJE U PITANJU NEKA STARA DAMA: Nećete moći da poverujete čija je kuća ova starinska i udobna vila

1

Znamo ga kao mačo lika, a malo je poznato da se nakon snimanja glumac ušuška u ovoj pastelno-cvetnoj idili. Nakon smrti supruge je, međutim, rešio da ga se odrekne...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Petparačke priče", "Groznica subotnje večeri", "Briljantin", "Ukradeno lice", a privatno nije ni nalik mačo liku kakvog obično igra. Džon Travolta je miran porodični čovek, a enterijer njegovog doma je iznenađenje za mnoge.


U njegovoj kući dominantne su pastelne — uglavnom ružičaste — nijanse i floralni dezen koji se nalazi na zavesama, podovima, nameštaju, zidovima...
Luksuzno zdanje na ostrvu Ajlboro, u Mejnu, sagrađeno je davne 1903. godine, a Džon Travolta i glumica Keli Preston kupili su 1991. godine. Bila je to njihova prva zajednička kupovina nakon što su se venčali, a renovirali starinsku kuću i redizajnirali je uz pomoć dizajnera enterijera Kristofera B. Boširsa.

 


Bila je gotovo sablasna kad su je kupili — rekao je dizajner jednom prilikom za magazin Architectural Digest i otkrio da su Džon i Keli išli u Mejn kad su želeli da se opuste. — Džon i ja smo ušli i sve preuredili — tepihe, nameštaj — u krem i prljavobelu boju. Ako morate brzo da renovirate, najsigurnije je da odaberete belu boju.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Čitavo imanje prostire se na hiljadu kvadratnih metara, ima 20 spavaćih soba i osam kupatila, bazen, privatno pristanište za jahte, deo šume, izlaz na plažu...
Ipak, Travolta se uključio u razgovor svog dizajnera za pomenuti list i dodao da se njegova supruga Keli više bavila dizajnom njihovog doma nego on i da mu se dopao ovaj njen "kreativni aspekt".


Znao sam je kao glumicu, ako pričamo o njenom krativnom aspektu, ali nisam znao za njenu kreativnost na drugim poljima — rekao je tada glumac.


S obzirom na to da je Keli preminula prošle godine od kancera dojke, Travolta je odlučio da proda ovo imanje, a pristao je na cenu od pet miliona dolara.
Par je bio u braku 29 godina, a za to vreme su dobili troje dece: Elu (20), Bendžamina (10) i Džeta, koji je 2009. preminuo u 16. godini.

 

 

makonda-tracker