progovorila!

POČELO JE U NJENIM TINEJDŽERSKIM GODINAMA: Glumica konačno otkrila ime svog zlostavljača — i u pitanju je poznati pevač!

1

Glumica koja je najširu slavu stekla ulogom u seriji "Zapadni svet" pre nekoliko godina je izjavila da je žrtva zlostavljanja, a sada je rešila da otkrije potpunu istinu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Već tri godine glumica Evan Rejčel Vud otvoreno govori o svom bolnom iskustvu, odnosno o činjenici da je bila žrtva nasilja, ali nije govorila o identitetu osobe koja ju je zlostavljala — do juče.

 

Ona je na Instagramu napisala:

 

Ime mog zlostavljača je Brajan Vorner, poznat svetu kao Merilin Menson. Počeo je da me "obrađuje" kad sam bila tinejdžerka i stravično me zlostavljao godinama. Mozak mi je ispran i izmanipulisana sam kako bih se pokorila. Završila sam sa životom u strahu od odmazde, klevete ili ucene. Ovde sam da razotkrijem ovog opasnog čoveka i obratim se mnogim industrijama koje su ga stvorile pre nego što uništi još života. Uz brojne sam žrtve, koje više neće ćutati.

 

Glumica je s Merilinom Mensonom, jednim od najpoznatijih i najkontroverznijih američkih muzičara u ovom veku, bila u vezi od 2007. do 2010. godine, a zvanično su je započeli kad je Evan Rejčel Vud imala 19 godina, a muzičar i pevač 38. Par se verio, ali je ubrzo posle veridbe raskinuo.

 

BBC se obratio Mensonu za komentar, ali odgovora još uvek nema, dok su pravni zastupnici pevača saoštili da "postoje brojni medijski sadržaji u kojima Evan Rejčel Vud govori pozitivne stvari o odnosu s Mensonom".

 

1 / 6 Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

Nakon glumice, na društvenim mrežama se oglasilo još nekoliko žena koje su optužile muzičara za zlostavljanje. Nekadašnja Mensonova lična asistentkinja Ešli Volters tvrdi da je on često bio nasilan i bacao tanjire i teške predmete, da joj je nudio seks s njegovim saradnicima, kao i da zbog ovog iskustva ima depresiju i posttraumatski poremećaj. Umetnica poznata kao SourGirrrl, inače bivša Mensonova devojka, kaže da ju je muzičar više puta vezao i silovao, da ju je primoravao da se drogira i da sklope "pakt krvlju", a i njoj je dijagnostikovan posttraumatski sindrom i pokušala je da izvrši samoubistvo.  Sara Meknajli tvrdi da ju je pevač bacio o zid i pretio da će joj smrskati lice, dok Ešli Lindzi Morgan kaže da joj nije dozvoljavao da spava, jede, niti da napusti njegovu kuću, kao i da joj je naneo brojne posekotine i opekotine.

 

 

makonda-tracker