I obaveza i zadovoljstvo

Ne samo što podržavaju dojenje u javnosti – za njih se to podrazumeva: 5 poznatih mama koje ne mare za komentare i mrke poglede (FOTO)

1
Tema koja već godinama izaziva mnogo kontroverzi u svetu sve je zastupljenija i kod nas, a u odbranu majki koje doje na javnim mestima stale su i slavne mame.
foto: Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić
foto: Damir Dervišagić, Vladimir Šporčić

Manekenka Bojana Barović iz braka s Nikolom Rokvićem ima ćerku Leonu i ne ustručava se da je nahrani kad god se za to ukaže potreba.

 

- Kad neko kaže: Jao, ovo je odvratno, odmah pomislim kako živimo u 17. veku! Šta je tu odvratno? Ili kad postoje neke seksualne aluzije na sliku majke koja doji. E, to je odvratno. Kad dojim kod kuće, vidim da ni moj muž o tome uopšte ne razmišlja na taj seksualni način. Onda ne znam što bi bilo ko drugi. Mislim da ljudi koji imaju problem s tim treba sami da se zapitaju zašto tako gledaju na jednu majku. Mislim da je upravo to poremećeno, a ne dojenje u javnosti - rekla je Bojana.

 

 

A photo posted by Bojana Barovic (@bojanabarovic) on

 

Bojana je letos prvi put okačila fotografiju na kojoj doji u javnosti kada je bila u Americi.

 

Aplikacija koja će majkama olakšati život: Evo kako možemo da pratimo koliko je mleka beba popila tokom dojenja

 

Tada je rekla:

 

- Jedno veliko da za dojenje u javnosti.

 

 

 

 

A photo posted by Jovana Pajic (@jovanapajic) on

 

Pevačica Jovana Pajić ističe da je za potpuno logično da nahrani svoju bebu svaki put kad je ova gladna.

 

5 poznatih mama koje su podigle prašinu: Dojenje u javnosti - da ili ne? (FOTO, ANKETA)

 

- Ne samo da podržavam dojenje u javnosti, za mene se to podrazumeva. Nema ničeg lepšeg od dojenja, to jeste obaveza mame, ali je i ogromno zadovoljstvo - kaže Jovana, koja ima ćerke Helenu i Đinu.

 

 

A photo posted by Jovana Pajic (@jovanapajic) on

 

Ona je, kako kaže, dojila na javnim mestima.

 

- Dva puta samje za sada dojila u parkiću. Drugi put sam samo, i to zbog dece koja su bila u našoj blizini, grudi i bebu pokrila pelenom. Bilo je 40 stepeni i bilo je veoma nelagodno i za mene i za dete. Smatram da to treba raditi potpuno slobodno - ističe mama koja nikako ne razume zbog čega neko ne podržava dojenje na javnom mestu.

 

 

 

foto: Dragana Udovičić

Istog stava je i glumica Mirka Vasiljević.

 

Krisi Tajgen o dojenju: Bebe nas koriste samo za mleko, a mi se osećamo kao krave

 

Mirka, koja s Vujadinom Savićem ima troje dece, kaže:

 

- Dete se mora nahraniti, tu nema polemike, ali kad mame moraju to da urade u javnosti, treba da se prekriju peškirom, ešarpom, da za to odaberu neku klupu koja nije toliko izložena pogledima, da to učine u nekom ćošku, ili u automobilu ako im prilike to dozvoljavaju - rekla je Mirka.

 

 

A photo posted by 'savicvujadin' (@savicvujadin) on

 

 

 

Voditeljka i glumica Kristina Radenković ističe da na treba osuđivati majke koje hrane svoje mališane na javnim mestima, već one kojima to smeta.

 

5 načina kako dojenje može da promeni vaš seksualni život

 

- Osuđujem jedino one koji osuđuju mame koje doje u javnosti. Ja svoju bebu dojim svuda, jedino što se pokrijem maramom i to činim jer sam po prirodni sramežljiva. A svaku majku koja doji maksimalno podržavam. Ako nekoj odgovara da pelenom ili nečim drugim ne pokrije grudi, ja uopšte nemam problem sa tim. Mi smo svi odrasli zahvaljujući dojenju, zar ne?- kaže poznato televizijsko lice i dodaje da i njene prijateljice dele njeno mišljenje i da isto rade sa svojim bebama.

 

 

 

 

foto: Story Arhiva

 

Jovana Balašević ističe da svaka majka kojoj dojenje u javnosti prestavlja problem treba da preduzme nešto povodom toga.

 

Evo zbog čega mame najčešće odustaju od dojenja

 

- Iskreno mislim da ne sme ništa da vas bude sramota kada je vaše dete u pitanju, pogotovo ako je vaše dete gladno. Ako vas je sramota, onda imate problem i treba da se posavetujete sa nekim koji će vam pomoći da to rešite. Jeste da je sredina malo čudnija nije to samo kod nas, ali barijera mora da se odseče, jer vas čeka puno još sramota kada je vaše dete u pitanju - rekla je u jednom intervjuu Jovana Balašević, ćerka slavnog kantautora Đorđa Balaševića, koja ima dve ćerke.

 

foto: Marko Poplašen

 

makonda-tracker