nesvakidašnje

Kraljice i princeze su lude za ovim trendom! Istovremeno je i bizaran i simpatičan, a posut dijamantima je SUVI LUKSUZ

0

Britanska i holandska kraljica su, dan za danom, nosile slične i neobične modne detalje, ali ovo svakako nije prvi put

Kraljica Maksima ima ovaj nesvakidašnji komad nakita makar devet godina
Kraljica Maksima ima ovaj nesvakidašnji komad nakita makar devet godinafoto: EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN, EPA-EFE/NEIL HALL, Glossy

Kraljica supruga Kamila (76) i kraljica Maksima (52), koje su udate za kralja Čarlsa III i kralja Vilema Aleksandera, neguju vrlo zapažene modne stilove.


Dok se konzort kraljica Velike Britanije drži klasike, holandskoj kraljici nije strano da eksperimentiše s bojama, krojevima, dezenima i detaljima, ali uprkos tome što je Maksima inače nešto hrabrija u pogledu mode nedavno su obe ponele sličan nakit.


Kako je People primetio, obe su se nedavno pojavile noseći broševe u obliku insekata, i to po dva! Dok je Maksima 26. marta nosila dva broša u obliku paukova, dan kasnije smo Kamilu videli s borševima u obliku pčela.

 

Kraljica Kamila je u Šuzberiju pre nekoliko dana nosila broševe inspirisane pčelama
Kraljica Kamila je u Šuzberiju pre nekoliko dana nosila broševe inspirisane pčelamafoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Kamila je prvi put ponela nesvakidašnje komade, dok Maksima ima svoje paukove još od 2015. godinem pisao je The Court Jeweller, a ona obično nosi broševe brenda Celedonio, iz njene rodne Argentine.

 

Broševi u obliku insekata često se vraćaju u modu


Motiv insekta nije ništa novo u svetu mode i povremeno se vraća kroz interesantne detalje, a najdalje je istražujući njegove mogućnosti konkretno u pogledu broševa otišla Vera Veng, koja je još pre deset godina predstavila vrlo mračnu, gotovo bizarnu, a ipak na neki način romantičnu i poetičnu kolekciju.

Interesantno je da su broševi u obliku insekata trend koji se među pripadnicima kraljevskih porodica stalno vraća na mala vrata, pa smo imali priliku da vidimo više princeza s njima.


Tako je kraljica Elizabeta II u više navrata nosila svoj broš od dijamanata i rubina koji je inspirisan leptirom, a u pitanju je poklon koji joj je princ Filip dao povodom njihovog venčanja 1947. godine.

 

Kraljica Kamila nosila je ranije Van Cleef & Arpels broševe u obliku vilin konjica, kao i princeza Ana, bivša danska kraljica Margareta, nekadašnja kraljica Beatriks od Holandije, a na supruzi kralja Čarlsa videli smo i dijamantskog leptira, što je detalj koji rado nosi i princeza Mišel od Kenta, kao i holandska kraljica Maksima.

 

I princeza Beatris od Jorka imala je običan da ponese dijamantsku pčelicu na reveru, a ovaj insekt u više navrata je bio ključni detalj njenog stila.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Od čega sve može da se napravi nakit?

 

makonda-tracker