prikladne za sve prilike

U Srbiji koštaju već od 1.990 RSD i ostaće trendi ZAUVEK: Šik čizmice Kaje Gerber za svaki dan nose se (bukvalno) uz sve

0

Pouzdan, bezvremenski model koji izgleda prelepo i uz mini-suknju i uz farmerke svakog kroja nešto je bez čega nema trendi jeseni i zime, zar ne?

Kaja Gerber u šik kombinaciji za svakodnevne prilike
Kaja Gerber u šik kombinaciji za svakodnevne prilikefoto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Manekenka Kaja Gerber, ćerka legendarnog supermodela Sindi Kraford, već godinama je u vrhu svetskog modelinga, a pored kreacija koje nosi na pisti na crvenom tepihu, posebnu pažnju privlače njeni street style odabiri.


Kaja spada u jednu od mladih kraljica ulične mode, rame uz rame s Hejli Biber i Belom Hadid, pa često nosi vrlo praktične, udobne i ultratrendi komade koji su zahvalni za kombinovanje.


Poslednji primer su čelsi čizme koje je Kaja nosila pre nekoliko dana, kada je viđena ispred prostorija agencije WME na Beverli hilsu u društvu prijatelja.

U kombinaciji sa zvoncarama, kropovanim kardiganom i klasičnim trenč mantilom u boji karamele, Kaja Gerber ponela je pouzdan model kratkih čizama do gležnjeva koji bez sumnje spada u vanvremensku žensku obuću.

 

Kaja Gerber u šik kombinaciji sa čelsi čizmama
Kaja Gerber u šik kombinaciji sa čelsi čizmamafoto: The Hollywood JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Manekenkin izbor bile su čizmice brenda Céline, čije je ona zaštitno lice, i to model nazvan Margaret, koji je izrađen od teleće kože i koštaju 1.150 dolara.


Čelsi čizme – model za sva vremena


Gležnjače s lastišem sa stane koje su najpoznatije kao čelsi čizme model su obuće za svaki dan koje sigurno najčešće viđamo na devojkama od stila tokom jeseni i zime i to se ne menja iz sezone u sezonu.

 


Veruje se da su prve napravljene u vreme britanske kraljice Viktorije, kada je njen lični obućar Džozef Sparks dizajnirao udoban par obuće za svaki dan.


Kraljica u njima šeta svakodnedno, što je snažan dokaz vrednosti ovog izuma – zapisao je Sparks.


Dizajn se menjao kako su prolazile decenije, a danas su čelsi čizme deo i muške i ženske mode i dostupne su u raznim bojama, materijalima, a mogu se naći, uz klasične ravne, i čizmice sa blok-štiklom.

 

Srpska glumica Tamara Dragičević u čelsi čizmama
Srpska glumica Tamara Dragičević u čelsi čizmamafoto: Instagram, Tamara Dragičević

Pravi "bum" napravile su tokom pedesetih i šezdesetih u Velikoj Britaniji, a toliko su bile moderne u Čelsiju da su potom nazvane po ovom delu Londona.


I u Srbiji čelsi čizme spadaju u omiljene jesenje i zimske modele za svakodnevne prilike i posebno su obožavane jer se nose i u svečanim i u ležernijim trenucima i vrlo su zahvalne za kombinovanje. Uz mini-suknju, farmerke, helanke... jednostavno nema greške!

 


Možete ih naći već po ceni od 1.990 dinara, a za kvalitetnije je, naravno, poterbno izdvojiti više novca. U svakom slučaju, vrede svakog dinara!

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima

 

BONUS VIDEO

Nestvarna Sindi Kraford

 

makonda-tracker