jeftino i prirodno

Maska za lice za manje od 40 dinara: BORE NESTAJU, koža postaje zategnuta i sjajna, ten ČIST KAO SUZA

0

Ovaj sastojak mnoge žene koriste kada mese testo, a od davnina se korisiti i za negu kože

foto: Shutterstock / Pixel-Shot
foto: Shutterstock / Pixel-Shot

Bore su tu da nas podsete da vreme teče, da smo svakog dana stariji, ali to ne treba da nas brine i čini nesrećnima. Postoje mnogi načini na koje možemo da donekle sprečimo starenje i ublažimo trag vremena na svom licu.

 

Jedan od glavnih sastojaka ukusnih pita, kiflica i hleba je kvasac, a još naše bake su znale da on ima zaista neverovatnu moć i kada je nega kože u pitanju.

 

 

Umesto da stotine dinara ostavljate u apotekama ili drogerijama na skupe veštačke proizvode postoji jednostavan način da prirodnim putem uklonite bore i zategnete kožu.

 

Zahvaljujući vitaminu B kojim obiluje, kvasac blagotvorno deluje na našu kožu i kosu. Kožu čisti, čini blistavom i briše joj bore, a kosu jača, drži je tamo gde joj je mesto (ne na vašoj četki) i čini je sjajnijom.

 

Jogurt, Maska za lice, Maska za lice od jogurta
foto: Shutterstock

 

Ono što vam treba je običan kuhinjski kvasac i malo vremena.


Recepti za maske za lice sa kvascem

 

- Za normalnu kožu kocku svežeg kvasca pomešajte sa tri kašike toplog mleka, nanesite na očišćenu kožu i držite 15 minuta.

 

- Za masnu kožu kašiku kefira razblažite sa dve kašike jogurta i dodajte 1/4 kocke svežeg kvasca. Nanesite na očišćeno lice i držite 20 minuta, pa isperite toplom vodom.

 

maska za lice
foto: Profimedia

 

- Za suvu kožu pola kocke svežeg kvasca pomešajte sa nekoliko kašika toplog mleka, kašikom meda i kašikom brašna. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu koju ćete naneti na očišćeno lice. Držite 20 minuta, pa isperite vodom.

 

Masku stavljajte jednom sedmično i koža će vam biti zahvalna.

 

 

makonda-tracker