uputstvo za upotrebu

DELOTVORNO PROTIV AKNI, BORA, OPADANJA KOSE... Ovo jeftino ulje sasvim efikasno zameniće vam BROJNE kozmetičke proizvode

0

Postoji čak 10 fenomenalnih razloga zbog kojih bi trebalo odmah nabaviti ovo ulje!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

1. Akne i ožiljci od akni

 

Na masnoj koži često se stvaraju akne, a većina proizvoda koji deluju protiv akni pak kožu jako isušuju, pa ona proizvodi još više ulja i opet nastaju akne... Začarani krug. Ricinusovo ulje sadrži masne kiseline koje pomažu obnovi prirodne vlažnosti kože. Kružnim pokretima nanesite malu količinu ulja na lice, ostavite preko noći i isperite ujutru.

 

2. Ožiljci i opekotine od sunca

 

Ricinusovo ulje pomaže oporavku oštećenih stanica kože kod, na primer, opekotina, ožiljaka, čak i strija. Ima antimikrobsko delovanje i poboljšava cirkulaciju. Koristi se u mnogim proizvodima za sunčanje jer njegov prirodni zaštitni faktor je 6.

 

3. Ispucala kosa i opadanje kose

 

Neguje kosu, povećava njenu elastičnost i sprečava ispucalost vrhova, a još je važnije što koren kose čini snažnijim i sprečava opadanje kose zahvaljujući ricinoleičnoj kiselini koju sadrži. Smanjuje i perut. Nekoliko puta nedeljno nežno umasirajte ulje u vlasište, pa isperite šamponom.

 


4. Bore

 

Nekoliko kapljica ricinusovog ulja na koži podstaći će stvaranje kolagena, što usporava starenje kože. Takođe, zbog masnih kiselina ovo ulje održava kožu hidratizovanom i mekom.

 

5. Zanoktice i slabi nokti

 

Ricinusovo ulje ima i protivbakterijska i protivgljivična svojstva, pa je izvrsno za rast zdravih i snažnih noktiju. Možete ga nakapati direktno na nokte ili pak razrediti s toplom vodom i u toj tekućini kvasiti nokte nekoliko puta nedeljno.


6. Ispucale pete i žuljevi

 

I njih možete tretirati ovim čudotvornim uljem. Pomešajte nekoliko kašika ulja s toplom vodom i uronite stopala...

 

 

7. Ispucale usne

 

Malu količinu ricinusovog ulja možete naneti i na isušene usnice koje se gule. Visok udeo vitamina E, minerala i masnih kiselina u ulju će im pomoći da brzo vrate vlažnost i lep izgled.

 

8. Suve i ispucale ruke

 

Kao prirodno sredstvo za hidratizaciju ricinusovo ulje je lek za suve i ispucale ruke, čak i ekceme, posebno kad je hladno napolju. Ili kad peremo ruke često i jakim dezinficijensima... Štiti kožu izvan tako što sprečava gubitak vlage, a može se koristiti i u kombinaciji s drugim uljima, poput bademovog ili kokosovog.

 

9. Trepavice

 

Kako podstiče rast zdrave i čvrste kose, tako podstiče i rast trepavica. Ricinoleična kiselina koja sadrži visoke razine triglicerida i inhibitora prostaglandina D2 osigurava hidratizovanost dlačica trepavica i štiti od njihovog ispadanja.

 

10. Rast kose

 

Iako je tvrdnja da podstiče rast kose nedokazana, mnogi se kunu da redovna upotreba ricinusovog ulja rezultira rastom snažnije i zdrave kose. Stvar je u tome da će, umasirate li ga u vlasište, poboljšati cirkulaciju, a to doprinosi boljem rastu kose.


 

makonda-tracker