Svet u neverici

Zabrana na šljokice pred novogodišnje praznike?

0

Šljokice su postali sastavni deo prazničnog mejkapa, ali ipak postoji razlog zašto treba dobro razmisliti pre takvog poteza...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Novogodišnje praznike mnogi ne mogu ni da zamisle bez ovog svetlucavog dodatka, koji je postao sastavni deo šminkanja za najluđu noć u godini. Ipak, na portalu Pop sugar pojavilo se "upozorenje" o tome kako se naučnici trude da ova moda bude iskorenjena i to iz jako dobrog razloga.

foto: Giphy.com

Naime, oni su otkrili da tokom skidanja šminke, žene skidaju i sjaj sa sebe nad lavaboom, a da sav otpad koji ne može da se razgradi odlazi u kanalizaciju. Na taj način one štete okolini, a krajnji rezultat je mikroplastika koja odlazi u okean, koju ribe na kraju pojedu. Na taj način, svaka osoba koja pojede tu ribu može postati ugrožena.

 

Naglašena ramena, beli aksesoari, pastelni modeli: 6 trendova od kojih nećemo moći da pobegnemo tokom 2018. godine (FOTO)


Ukoliko se ne koristite biorazgradivim šljokicama, naučnici zapravo mole da se trudite da ih ne "bacate" nesmotreno, već da štitite okolinu.

makonda-tracker