saznajte

Postoje 3 vrste ljubavne veze: Koja vam najviše odgovara i da li TO znači da ste na korak od ljubavi koja će promeniti čitav vaš svet?

0
Kada neko razlikuje osobu od veze, tada prilikom izbora partnera obraća pažnju na to kakvu vezu želi potencijalni partner. Pretpostavka je i da sama osoba prethodno zna kakva veza njoj odgovara...

 

Stabilna veza - plod razumevanja i sigurnosti

foto: Profimedia

Osobe koje se za emocionalnog partnera vezuju na siguran način, smatraju da su vredne ljubavi i da njihov partner zaslužuje da bude voljen. Prave stabilne veze, u kojima pružaju i primaju ljubav bez straha da će ljubav prestati i odnos se prekinuti. Smatra se da se većina ljudi na ovaj način vezuje za svoje partnere i da zbog toga imaju zadovoljavajuće, stabilne i dugotrajne veze.

 

Preokupirani način vezivanja je karakterističan za one koji su nesigurni, koji strepe da će ljubav prestati, tako da se potpuno posvećuju partneru i održavanju veze. Zahtevaju stalnu pažnju, svakodnevne potvrde ljubavi, često su ljubomorni i imaju veliku potrebu za telesnim kontaktom i bliskošću.

 

Razmislite da li svog muškarca treba samog da pustite na OVA mesta: 6 situacija gde je vaš partner sklon prevari!

 

Izbegavajući stil vezivanja imaju oni koji u vezi drže veću distancu, koji su zatvoreni, ne vole dodirivanje, čuvaju svoju intimu i nije im teško da budu sami. Kada neko na osnovu toga kako je funkcionisao u prethodnim vezama prepozna svoj tipični stil vezivanja, tada može i da oceni koji tip partnerovog vezivanja mu odgovara.

 

Pravilo je da šansu imaju parovi u kojima ona i on imaju isti način vezivanja. Najnestabilnije veze su one u kojima jedan partner ima preokupirani, a drugi izbegavajući način vezivanja.

 

Ako neko želi da promeni svoj tipični način vezivanja, mora da promeni uverenja o ljubavi i bliskosti na kojima je on zasnovan... 

makonda-tracker