astro

Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju: Otkrijte koja misterija čuči u vama (FOTO)

0

Svaki horoskopski znak ima svoju specifičnu energiju koja se prikazuje i kroz simbol znaka. 

 

foto: Shutterstock

10. Jarac - sova

 

Znak koze (jarca) u tarotu je predstavljen kartom đavola, koja poručuje da treba da naučimo da odustanemo, pronađemo samopouzdanje i krenemo dalje u ostvarenju svojih ciljeva. U brojnim mitologijama sove su prikazane kao mudra bića, poput Jarčeva. Poznate su po sposobnosti da u skoro svim situacijama mogu da daju dobar savet, temeljen na njihovom velikom znanju i sposobnosti da ostanu hladne glave, čak i pod pritiskom. Sova će pronaći tih i miran način da ostvari ono što želi i uglavnom joj ne treba tuđa pomoć, jer duboko veruje u svoje kvalitete i sposobnosti. Ona je takođe i noćno biće, koje svoje aktivnosti obavlja skrivena velom tame. Slično tome, i Jarčevi skrivaju svoja osećanja.

 

11. Vodolija - jednorog

 

Znak Vodolije u tarotu je prikazan kartom zvezde, koja simbolizuje veru u ljude i mističnu nadu u budućnost. Jednorozi su mistična bića obavijena mirom i nezavisnošću, koje isto tako opisuju Vodoliju. Ove divne životinje često su opisivane u mitovima i legendama, u kojima Vodolije i vole da "žive". Stvaran život Vodolijama je dosadan i jednoličan. A uz bajke, poznati su i po izraženom altruizmu, a u bajkama se često piše da jednorozi brane ljude i pružaju im magičnu nadu, čak i ako moraju da umru zbog toga.

 

Ovako svaki horoskopski znak reaguje u ljubomori: Škorpije spremaju osvetu, a Blizanci se prave kao da se ništa nije desilo

 

 

12. Ribe - kameleon

 

Znak Ribe je u tarotu predstavljen kartom meseca, koja simbolizuje emociju, intuiciju i život vođen osećanjima, a ne logikom. Prikladna životinja za Ribe je kameleon. Sposobnost da se kamufliraju i potpuno prilagode okolini je jedna od poveznica s Ribama koje zbog svoje nesposobnosti da se odluče imaju sličnu prirodu. Ribe često menjaju svoj izgled, prilagođavajući se potrebama ili željama svojih bližnjih. Isto kao i kameleon, Ribe ovu sposobnost mogu da iskoriste kao odbrambeni mehanizam, kako bi sakrili svoju pravu narav.

 


 

foto: Shutterstock

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker