tako je jednostavno!

Topi 490 kalorija nedeljno, a ne traži nimalo truda: Napitak koji svi imamo u svom domu potpuno transformiše telo

0

Iznenadiće vas o čemu je reč!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Znate da voda može da smanji osećaj gladi i potrebu da grickate između obroka? Ali, ne znate da to nije jedini načini na koji voda može da vam pomogne da skinete višak kilograma.

 

Ono što je važno da znate je da ne treba da pijete vodu samo sat vremena pre obroka da biste manje jeli. Vodu treba da pijete tokom celog dana, u količini koja zavisi od toga koliko ste fizički aktivni, koliko je napolju toplo…

 

Izgubite kilograme za 10 dana uz pomoć vode i ovih 5 pravila

 

Međutim, ako želite da smršate, trebalo bi da je pijete češće, evo zašto.

 

1. Ješćete manje

 

Voda će vam pomoći da se držite podalje od grickalica, ali i da pojedete manje nego inače za obrok. Istraživanje je pokazalo da su oni koji su pili vodu sat i po pre obroka na istom režimu ishrane smršali više nego oni koji nisu pili vodu pre obroka. Ako vam se to čini nelogičnim, evo jednostavnog objašnjenja - u vaš stomak može da stane određena količina hrane, a kada jedan deo popunite vodom, ostaje manje mesta za hranu.

 

foto: Shuterstock

2. Odmah će prodrmati vaš metabolizam

 

Voda mnooooogo pomaže u sagorevanju masti. Studija je pokazala da se metabolizam samo sat i po nakon ispijanja dve čaše vode ubrza za 30 odsto! Najbolje je da voda bude na sobnoj temperaturi kako bi telo moralo da troši energiju da je zagreje do telesne temperature.

 

Promena raspoloženja ima uzrok: Izbegnite umor i nervozu samo jednom čašom vode

 

3. Hladna voda je još moćnija

 

Ako pijete hladnu vodu, vaše telo će morati da troši još više energije da bi je zagrejalo do telesne temperature.

 

Da bi telo zagrejalo 2,3 decilitra vode, moraće da sagori sedam kalorija. Ako tokom dana popijete deset čaša hladne vode, za nedelju dana ćete sagoreti 490 kalorija bez muke.

 

Pored toga što će vam pomoći da smršate, znate da je važno da organizam bude hidriran.

 

makonda-tracker