prava istina

Ovaj odgovor niko ne želi da vam da: Da li ćete se UGOJITI od kontraceptivnih pilula? (FOTO)

0
Vreme je da srušimo sve tabue!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prvo pitanje koje postave mnoge mlade devojke koje razmišljaju o ovakvoj vrsti kontraceptivne zaštite jeste - da li ću se ugojiti od ovoga?

 

Pravi razlog za sticanje viška kilograma upotrebom kontraceptivnih pilula je za mnoge još uvek misterija. Pilula sama po sebi ima mnogo efekata na ženu zato što svaka od njih ima različite nivoe hormona koji mogu da izazovu najraznovrsnije efekte.

 

Kako da se izborite sa alergijama (VIDEO)

 

Ipak, prvi korak koji će vam ukazati na potencijalno sticanje težine jeste da odredite koje tačno hormone sadrži vaša pilula. Kada mlade dame kažu da su se ugojile od pilule, verovatno je njihov ginekolog prepisao pogrešnu dozu estrogena koji može stvoriti višak vode u telu što se odražava i na kilograme.

 

Zato, najbolje je da obavite sve analize pre nego što se odlučite za pilule, jer ćete samo tako tačno znati koja kombinacija hormona će vam odgovarati. 

 

2 kašičice čudesnog sirupa dnevno za lomljivo tanak struk: Toliko je jak da se konzumira isključivo OVAKO (FOTO)

 

Najbolji način da izbegnete nakupljanje vode jeste da odaberete pilule koje sadrže u sebi drospirenon i progestin koji će u vašem telu delovati kao dijuretici - izbacivaće višak vode van.

 

Ipak, ukoliko dobijete više do 10 kilograma nakon što ste počeli da koristite ovu novu kontraceptivnu metodu, razmislite - vaša kilaža možda ima veze sa nečim drugim, ne sa pilulama. Mnogi ljudi svoje kilograme dobiju tokom godine, a pilula je savršen način da pronađu konkretnog krivca koji će odgovarati za njihov nezdrav način života.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker