zanimljivo

Kako se rešiti svraba od ujeda komarca? Poznati par protrljao detetu kožu korom koju uvek bacamo i oduševio Instagram

0

Jedan od najpopularnijih snimaka na pomenutoj društvenoj mreži ovog leta daje ideju kako se osloboditi svraba nakon uboda komarca

Navodno je ova voćka odlično rešenje za ujed komaraca
Navodno je ova voćka odlično rešenje za ujed komaracafoto: 9nong/shutterstock


Ujedi komaraca jedan su od razloga što ne uživamo u letu koliko bismo mogli, a ponekad su potrebni dani da se zapaljenje kože usled uboda ovih malih napasti umiri.


Na internetu se može naći mnogo trikova koji ublažavaju otok, crvenilo i svrab, ali s njima treba biti na oprezu jer su često u pitanju neutemeljene tvrdnje.


Jedna od posebno popularnih u poslednje vreme podelili su poznati influenseri Emili i Levi, koji imaju zajednički kanal na Instagramu i na njemu dale razne korisne savete i recepte. Kako oni tvrde, da biste ublažili tegobe posle ujeda komarca, potrebna vam je samo – kora od banane.

– Jeste li znali da možete iskoristiti koru od banane da ublažite svrab posle uboda komarca? To je zbog prirodnih ulja koja se nalaze u kori banane. Jednostavno protrljajte unutrašnji, mesnati deo kore po ujedu i svrab će se postepeno smanjivati – navodi ovaj par u opisu snimka koji je privukao mnogo pažnje na pomenutoj mreži.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Levi Jensen (@emilyxlevi)


Da li banana zaista pomaže kod ujeda komarca?


Još uvek nije poznato da je sprovedena studija koja bi potvrdila ovakvo dejstvo kore od banane. Međutim, ovaj savet često se može pronaći kao jedan od načina da se smanje tegobe i ublaži svrab kože ukoliko ste imali blizak susret s komarcima tokom noći.


Sve što je potrebno jeste nekoliko minuta trljati mesto uboda, 4-5 dnevno, obično se preporučuje.


Da li deluje, tek ćemo saznati, a u svakom slučaju, ako niste alergični na bananu i inače je normalno konzumriate – ne može da škodi!

 

BONUS VIDEO

Kako će proteći leto 2024?

 


 

makonda-tracker