obratite pažnju

JESTE LI STVARNO GLADNI ILI VAM JE SAMO DOSADNO? Na prirodan način izgubite veliku želju za hranom i kilograme!

0

Mnogi ljudi jedu iz dosade ili jedu da bi prekratili vreme - čak i ako nisu zaista gladni. U stvari, jedenje iz dosade i drugi oblici emocionalne ishrane mogu doprineti povećanju težine.

foto: Marina Diakova / Alamy / Alamy / Profimedia
foto: Marina Diakova / Alamy / Alamy / Profimedia

Šta je glad?

 

Glad može biti teško definisati, jer uključuje složenu interakciju hormona, biohemijskih procesa i fizičkih reakcija. Uopšteno govoreći, postoje dve vrste gladi — fizička i psihička.

 

Fizička glad se može definisati kao želja vašeg tela da jede da bi preživelo, dok se psihološka ili psihička glad više zasniva na žudnji ili spoljašnjim signalima.

 

Dok fizičku glad izaziva prazan stomak i prosta potreba vašeg tela da obezbedi više energije, na psihološku glad utiču brojni faktori kao što je dosada, stres, izzslasci i druženja, loš san, hrana sa pojačivačima ukusa.

 

Imajte na umu da svoje telo morate redovno hraniti gorivom da biste održali svoje zdravlje i obezbedili energiju koja vam omogućava da provedete dan.

 

Isto tako, ako vam se jede baš neka određena hrana i ne želite da jedete ništa osim nje, verovatno doživljavate psihološku glad - a ne stvarnu glad. Prava fizička glad, posebno ako dostignete tačku hitne gladi, mnogo je manje probirljiva.

 

Verujte sebi da znate kako se vaše telo oseća kada ste zaista gladni. Ako želite, postavite sebi sledeća pitanja:

 

  • Koje emocije osećaš?
  • Da li vam je dosadno, zabrinuti ili tužni?
  • Kada ste poslednji put pojeli obrok ili užinu?
  • Da li osećate znake prave gladi, čak i ako su to rani znaci?

 

Iako bi trebalo da pokušate da se suzdržite od jela ako niste stvarno gladni, ne bi trebalo da čekate ni da budete ekstremno gladni. Popijte čašu vode, ponekad se osećaj žeđi može zameniti za glad.

 

Da biste sprečili jedenje iz dosade i psihološku glad, pokušajte da hranu koja izaziva okidače držite van doma, praktikujte svesno jedenje i planirajte svoj dan.

 

I naravno ne zaboravite na Green Fit biljne kapi za mršavljenje na bazi rastavića, breze, krušine, morača i đumbira. One će vam biti pouzdan saveznik na vašem putu gubitka suvišnih kilograma.

 

hangar
foto: Promo

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

 

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

 

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

 

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

 

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

 

Pogledajte šta naš novinar i narodni travar Momčilo Antonijević kaže o Green Fit biljnim kapima:

 

 

makonda-tracker