Priprema je veoma jednostavna, ali je važno pratiti tačna uputstva.
Dobro nam je poznato da je beli luk jedan od najjačih prirodnih antibiotika, a crveno vino ima višestruke benefite kada je reč o zdravlju, kada je u pitanju umerena konzumacija.
Glavni sastojak belog luka je alicin, a sadrži i 400 aktivnih sastojaka, a bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor, dok vino možemo pomoći kod očuvanja zdravlja srca, pluća, desni, mozga.
Ovog puta donosimo vam prirodni eliksir zdravlja koji se koristi dva puta godišnje, pise lekovitobilje.
Sastojci:
13 čenova belog luka - domaćeg
2 litre domaćeg crvenog vina
Priprema:
Očistiti luk i iseći ga što sitnije, spremiti staklenu flašu, sipati vino i dodati luk. Hermetički zatvoreno čuvati dve nedelje na tamnom mestu, a dva puta dnevni promućkati flašu. Nakon dve nedelje možete konzumirati jednu kašičicu 3 puta dnevno, tokom mesec dana. Ovaj napitak će preporoditi organizam, očistiti od toksina, a energija će biti poletna. Važno je da pratite uputstvo.