ZDRAVLJE NA DOHVAT RUKE

Ublažite BOLOVE u kolenima usled propadanja hrskavice: Uz ova MOĆNA prirodna rešenja oslobodite se tegoba pri kretanju

0

Gonartroza može prouzrokovati mnogobrojne tegobe, a na vama je da učinite sve kako biste sprečili dalje komplikacije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Degenerativna bolest kolena i propadanje hrskavice stručno se naziva gonartroza i pogađa sve više ljudi nakon pedesete godine, a neretko možemo čuti da i mlađa popularcija ima tegobe sa bolovima u kolenima usled  oštećenja i povreda.

 

Ukoliko ste već osetili poteškoće u kretanju, probadanja i nelagodu, pravo je vreme da preventivno delujete i sprečite dalje propadanje hrskavice.

 

Pomorandža

 

Ova moćna voćka pomaže u regeneraciji hrskavice i štiti od daljih oštećenja, naročito zbog kolagena i vitamina c, a ovaj recept možete napraviti veoma jednostavno.

 

Sastojci:

 

Izblendirajte dve pomorandže, dodajte dve manje šargarepe, 4 limete sa korom i pola šolje mineralne vode. Ovaj napitak konzmirati nekoliko puta dnevno.

 

Koleno, Zglobovi, Reuma, Artritis
foto: Profimedia

Pileće nogice

 

One su pune kolagena, vitamina i minerala koje će sprečiti probleme sa hraskavicom i kolenima. Kuvajte ih dok se ne raspadnu, te barem 4 puta nedeljno konzumirajte uz ručak.

 

Melem na bazi rakije i ruzmarina

 

Pola litre domaće rakije, dodati u sveže seckane listove ruzmarina, lovorovog lista, korijandera, sremuša. Ostaviti nekoliko dana na hladnom i tamnom mestu, a potom nakapati u gazu i mazati kolena nekoliko puta dnevno.

 

Iako je gonartroza povezana sa procesom starenja, mogući su i nasledni faktori, telesna težina i povrede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker